FAKE NEWS demontat: Viorica Dăncilă nu a fost chemată la DNA

Viorica Dancila
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

În mediul online a circulat, joi, informația potrivit căreia fostul premier, Viorica Dăncilă, ar fi fost chemată la DNA pentru ziua de vineri.

Informație care nu se confirmă, potrivit chiar DNA: „În referire la informaţiile vehiculate în spaţiul public care acreditează ideea că un candidat la Preşedinţia României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informaţii sunt FALSE”, se arată într-un comunicat transmis, joi după-amiază, parchetul anticorupție

Site-ul postului România TV și cel al Evenimentului zilei s-au numărat printre entitățile media care au dat această știre, care a fost apoi comentată de patronul cotidianului, Dan Andronic.

Potrivit EVZ, o plângere penală ar fi fost depusă la DNA împotriva Vioricăi Dăncilă, a președintelui Federației Române de Tenis, Ion Țiriac și a mai multor miniștri din guvernul PSD de către reprezentantul Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov.

Gorghiu: „Aşa campanie mizerabilă pe fake-news nu am mai văzut de foarte multă vreme”

Vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu, susţine că echipa de campanie a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a dat „pe surse” informaţia că aceasta va fi audiată la DNA, în ultima zi de campanie. „Este atât de cusută cu aţă albă, încât orice om de bună-credinţă din România ar trebui să se simtă revoltat de micimea echipei de campanie a PSD şi de cât de penibil este candidatul care acceptă un asemenea lucru”, afirmă Gorghiu. De altfel, DNA a dezminţit oficial această informaţie.

„Aşa campanie mizerabilă pe fake-news nu am mai văzut de foarte multă vreme! Ca să-ţi victimizezi candidatul slab, care nu excelează cu nimic, care ar trebui să dea explicaţii pentru foarte multe lucruri, echipa de campanie a Vioricăi Dăncilă dă pe surse că femeia va fi chemată la DNA în ultima zi de campanie. Este atât de cusută cu aţă albă, încât orice om de bună-credinţă din România ar trebui să se simtă revoltat de micimea echipei de campanie a PSD şi de cât de penibil este candidatul care acceptă un asemenea lucru”, afirmă Gorghiu, joi, într-o postare pe Facebook.

Ea adaugă că „toţi jurnaliştii de casă ai PSD turuie imediat cât de rău e, deşi ştiu că e o ştire falsă”.

„Dar, ce să faci? Când te plăteşte PSD, zici ce zice PSD, nu ce e adevărat! Ar fi sănătos ca anumite instituţii de presă să nu mai folosească minciunile de la PSD pe post de ştiri. Daţi-vă jos de pe justiţie odată pentru totdeauna! Nu o mai implicaţi în politică!”, spune Alina Gorghiu.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here