Legătura dintre Nunzio Larizza, unul dintre cei mai mari traficanți de cocaină, și România

Temutul mafiot italian Nunzio Larizza, unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri din Italia avea o mulțime de afaceri în România, țară în care locuia deja de ani buni. Italianul era asociat atât cu cetățeni italieni cât și cu români și avea bani investiți în firme care se ocupă de construcții rezidențiale dar și în agricultură, dezvăluie gandul.ro.

La începutul lunii martie, polițiștii italieni antimafia au declanșat o amplă acțiune pentru prinderea unor membri ai mafiei siciliene, care fac parte din clanul Schettino și care erau bănuiți de trafic internațional de droguri. Concret, mafioții puseseră pe picioare o rețea foarte bine organizată, care aducea cocaină din America de Sud.

După o anchetă lungă și dificilă, procurorii italieni au declanșat, împreună cu polițiștii o vastă operațiune care a primit numele de cod „Hydra”.

Supravegheată inclusiv cu ajutorul unui elicopter, acțiunea s-a soldat cu prinderea a șapre suspecți. În plus, a fost ridicată o mare cantitate de cocaină dar și mai multe arme de foc.

Nunzio Larizza apucase, însă, să dispară fără urmă.  Era considerat un infractor extrem de periculos, care, pe lângă traficul de droguri, obișnuia să terorizeze unii oameni de afaceri, pentru a le impune taxe de protecție.

Patru luni mai târziu, autoritățile din Italia au notificat Poliția Română cu privire la faptul că Nunzio Larizza se ascunde pe teritoriul țării noastre.

Larizza a fost prins la data de 13 august, într-un apartament din București. A fost mai apoi arestat, iar Curtea de Apel București a admis cererea de extrădare a bărbatului.

Numai că, în urma acestei misiuni, anchetatorii români au descoperit că temutul mafiot sicilian, care vorbește fluent românește, avea, de fapt, o grămadă de afaceri deschise pe teritoriul țării noastre, fapt care a declanșat o serie de suspiciuni asupra adevăratului scop al înființării societăților comerciale în care italianul era fie acționar, fie administrator.

Articolul integral – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here