Deși Viorica Dăncilă s-a grăbit să anunțe că PSD va rămâne la putere după retragerea ALDE, au existat și voci din partid care consideră că ar fi un calcul politic mai bun să părăsească guvernarea. PSD ar trebui să se gândească serios să treacă în opoziție”, spune și Dumitru Buzatu, influentul lider de la Vaslui. 

După anunțul privind ieșirea de la guvernare, făcut luni de liderii ALDE, Viorica Dăncilă i-a convocat de urgență la sediul PSD din Kiseleff pe toți liderii partidului. Apoi a anunțat pe Facebook că PSD rămâne la guvernare și le-a oferit un loc în rândurile social-democraților tuturor celor din ALDE și Pro România care nu sunt de acord cu deciziile luate în partidele lor.
Unii membri PSD au fost de părere, însă, că mult mai bine ar fi ca partidul să iasă de la guvernare, după cum reiese din stenogramele din ședința fulger de luni, publicate de Digi24.

Viorica Dăncilă: În spatele acestor mișcări e Victor Ponta. Nu putem să ieșim de la guvernare. Puterea se câștigă, nu se dă! Trebuie dați afară toți cei din ALDE.

Eugen Teodorovici: Trebuie făcut un calcul pragmatic dacă e mai bine să ne retragem noi sau să fim dați jos. E greu de crezut că vom păstra guvernarea!

Marcel Ciolacu: PSD în Opoziție păstrează majoritatea cu ALDE și putem juca. Trebuie lăsată o ușă deschisă cu ALDE!

Lia Olguța Vasilescu: E de analizat dacă e mai bine să ne retragem și să-i lăsăm ca pe Cioloș.

”PSD ar trebui să se gândească serios să treacă în opoziție”, a declarat și Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui. Spre deosebire de Viorica Dăncilă, acesta nu crede că partidul mai poate găsi sprijin în Parlament, ca să aibă o majoritate. Iar cu un guvern minoritar va fi foarte greu de rezistat.

Una dintre soluții, despre care eu nu cred că e fericită, este a aceea a unui guvern minoritar. Va fi destul de complicat să gestionăm un guvern minoritar. Sunt mulți dintre cei care cred că trebuie să ne retragem de la guvenare și să îi lăsăm pe cei care pot face acum majoritate să își asume guvernarea și vom vedea ce pot face într-un an de zile pentru susținătorii lor”, a declarat Dumitru Buzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here