Liderul deputaţilor USR: Avem o propunere pentru un DNA al pădurilor

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a anunţat, luni, că parlamentarii USR propun înfiinţarea „unui DNA al pădurilor”, dar şi majorarea contribuţiilor la Pilonul 2 şi Pilonul 3 de pensii, în condiţiile în care actualul sistem public nu va mai fi unul sustenabil, transmite News.ro.

„Avem o propunere pentru un DNA al pădurilor, un parchet care să fie specializat pe aceste infracţiuni care vedem că la nivel local nu reuşesc să fie stârpite şi nu se fac progrese împotriva lor”, a anunţat, luni, liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă.  

Acesta a precizat că USR susţine în continuare desfiinţarea pensiilor speciale prin abrogare, iar acolo unde CCR va decide că este neconstituţională decizia de abrogare, pensiile să fie plafonate prin legi separate. 

Tot în ceea ce priveşte pensiile, USR a anunţat că susţine creşterea contribuţiilor la Pilonul 2 şi la Pilonul 3, în condiţiile în care sistemul actual de pensii publice nu va mai fi sustenabil. 

„Nu vă dau o cifră fixă, dar vă spun că minimul pe care trebuie să-l facem este să revenim la calendarul care exista. După cum ştiţi, Liviu Dragnea a impus reducere şi, deşi era un calendar în lege prevăzut de 10 sau de 15 ani, creştea treptat acea contribuţie, măcar să revenim la acel calendar”, a spus Drulă. 

Parlamentarii USR propun, de asemenea, ca şedinţele de consilii locale să fie în mod obligatoriu făcute publice.  

Drulă a spus că printre priorităţile USR se mai numără votul în două tururi de scrutin, confiscarea extinsă „fără penali în funcţii publice” şi legea împotriva poluării la gropile de gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here