Liderul greviștilor STB: Îmi dau demisia din PSD și din funcţia de consilier general

Foto: Inquam Photos / George Calin

Liderul sindicatului transportatorilor din STB, Vasile Petrariu, care a fost ales consilier CGMB pe listele PSD, la alegerile locale, a anunţat, luni, în cea de-a cincea zi de protest a angajaţilor din STB, într-o postare pe Facebook, că va demisiona atât din Consiliul General cât şi din partid, şi i-a cerut primarului general, Nicuşor Dan, să facă acelaşi lucru. El afirmă că angajaţii STB protestează pentru că se tem că în curând nu vor mai avea loc de muncă”, după ce primarul şi camarila lui ar dori ”să externalizeze mare parte din activităţile realizate astăzi de angajaţii STB SA”, transmite News.ro.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan afirma că protestul ilegal de la STB este unul politic, fiind condus de Vasile Petrariu şi îi cerea liderului PSD Marcel Ciolacu să îşi asume această grevă sau să îi retragă sprijinul consilierului sindicalist.

”Am văzut în ultimele zile cum Primarul General, Nicuşor Dan, nu a oferit absolut nicio soluţie la problemele legitime ale angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB SA), dar încearcă într-un mod ruşinos să îşi acopere propria incompetenţă inducând ideea unui protest cu conotaţii politice.
NU, domnule Nicuşor Dan! Cei peste 10500 de angajaţi ai STB SA nu au ieşit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am zis eu! Au ieşit în stradă pentru că dvs şi conducerea penală pe care aţi instalat-o la STB SA aţi refuzat timp de un an de zile să dialogaţi cu aceşti oameni.
Problemele pe care angajaţii STB SA le revendică nu au treabă cu politica, ci cu siguranţa transportului public, cu abuzurile care se fac în societate, cu salariile şi condiţiile de muncă”, a scris Petrariu pe Facebook.
El continuă: ”Bucureştenii trebuie să ştie, domnule Dan, că, deşi le-aţi dublat preţul biletului anul trecut, nu aţi făcut absolut nimic pentru a asigura condiţii de călătorie mai bune. Şi acum aveţi tupeul să încercaţi să îi puneţi pe bucureşteni împotriva angajaţilor STB SA?! Cât de cinic sunteţi, domnule Dan?!”
Potrivit lui Petrariu, dacă primarul general nu ar fi fost ”arogant şi le-ar fi acordat mai mult de un minut la discuţii, poate ar fi aflat că aceşti angajaţi se tem că în curând nu vor mai avea loc de muncă”, şi îl acuză pe Nicuşor Dan şi camarila sa că vor ”să externalizeze mare parte din activităţile realizate astăzi de angajaţii STB SA”.
”Asta înseamnă mii de şomeri, mii de oameni care au familii acasă, care au copii pe care trebuie să îi ducă la şcoală. Asta vi se pare politică sau viaţă, domnule Primar General?! Răspundeţi, domnule Dan, în ce ţară civilizată aţi văzut dvs că infrastructura critică a unei metropole este externalizată sub masca ”eficientizării” către firmele de casă?! Adevărul este că dvs nu v-a păsat niciodată nici de bucureşteni şi nici de angajaţii STB SA. Pe toţi ne-aţi tratat cu dispreţ. Pe unii îi ţineţi în frig şi fără apă caldă, iar pe ceilalţi îi minţiţi în fiecare zi şi vreţi să îi daţi afară”, spune Vasile Petrariu.
Sindicalistă anunţă că îşi dă demisia din PSD.
”Vă transmit un singur lucru, domnule Primar General: astăzi îmi dau demisia din funcţia de Consilier General şi din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotaţie politică. Dumneavoastră aveţi curajul să vă daţi demisia din funcţia pe care o exercitaţi atât de slab?! Acum aveţi vreo soluţie la problemele şi îngrijorările oamenilor? Sunteţi singurul vinovat pentru faptul că bucureştenii trebuie să suporte acest calvar!
Curaj, domnule Dan! Bucureştenii şi-au pierdut răbdarea cu dvs!!!”, mai scrie Petrariu.

Greva de la Societatea de Transport Bucureşti.a intrat luni în a cincea zi, sute de angajaţi fiind din nou adunaţi la Autobaza Titan. Protestatarii cer în continuare demisia directorului general Adrian Criţ. Aproximativ 20% dintre maşini au ieşit totuşi pe traseu.

Vineri, primarul Capitalei, Nicuşor Dan îi cerea liderului PSD Marcel Ciolacu să intervină pentru a pune capăt acestui protest condus de un consilier PSD.

„Cer PSD să se pronunţe, pentru că avem o grevă care paralizează Bucureştiul, organizată de un consilier general PSD. Fie susţine această manifestaţie, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat această grevă”, spunea primarul Capitalei.

O discuție necesară despre USR, în contextul posibilului război declanșat de Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here