Liderul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, salut nazist într-o poză. Reacția acestuia.

Csomortanyi Istvan, președintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), apare făcând salutul nazist într-o fotografie postată pe pagina de Facebook a filialei Cluj a formațiunii politice.

Liderul PPMT este înconjurat de alte persoane care fac același gest, potrivit transindex.ro, un portal de știri de limbă maghiară.

În primă fază, organizația Cluj a spus că persoane neautorizate au accesat pagina de Facebook și au postat respectiva fotografie. De asemenea, formațiunea a amintit că s-a mai confruntat recent cu încercări de defăimare.

PPMT Cluj a spus că au șters singuri poza, dar apoi s-a dovedit că a fost ștearsă de Facebook pentru că era ofensatoare.

A náci karlendítés miatt a Facebook sértőnek tartotta, letiltotta a bejegyzést. Igazuk van. A Facebookon kívül is mindent a maga helyére kéne utasítani.

Publicată de Néppárt Kolozs Megye pe Duminică, 22 septembrie 2019

Csomortanyi Istvan a declarat, pentru transindex.ro, că fotografia este manipulată și are că scop defăimarea sa și a organizației. Acestea sunt semne că merge în direcția bună, a spus șeful PPMT.

Totuși, jurnaliștii de la transindex.ro au obținut poza originală de pe contul de Hi5 al unui fost consilier local PPMT. Aceștia au spus că singura modificare in poza postată pe Facebook de PPMT Cluj este acoperirea fețelor oamenilor de lângă Csomortanyi Istvan.

Transindex.ro

PPMT este unul dintre cele trei partide maghiare din România. Partidul este asociat cu Laszlo Tokes și militează pentru autonomia maghiarilor din România, fiind extrem de agresiv în acțiunile sale, a scris G4Media.ro

Csomortanyi Istvan a fost ales în martie 2019 în fruntea PPMT, dar contracandidatul său a contesta votul la tribunal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here