Localurile din Arad în care angajaţii sunt vaccinaţi vor fi semnalizate de autorităţi drept ”sigure pentru clienţi”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad şi reprezentanţii HORECA au convenit, în urma unor discuţii purtate miercuri pe tema vaccinării anti-COVID-19 a personalului din domeniul ospitalităţii, ca localurile în care cel puţin 90% dintre angajaţi sunt imunizaţi să fie semnalizate „sigure pentru clienţi”.

La iniţiativa Prefecturii Arad, reprezentanţii DSP şi ai HORECA s-au întâlnit pentru discuţii privind susţinerea campaniei de vaccinare, pentru a fi cuprinşi câţi mai mulţi angajaţi din domeniul ospitalităţii, care astfel şi-ar putea relua mai repede activitatea fără restricţii, informează Agerpres.

În urma discuţiilor, mai mulţi patroni au spus că vor sprijini demersul autorităţilor şi că speră că în jur de 1.000 de angajaţi HORECA din municipiul Arad vor fi vaccinaţi în cadrul „Maratonului Vaccinării”, campanie a Primăriei Arad care va avea loc în perioada 7 – 9 mai. În cadrul acestei campanii, vor fi administrare vaccinuri Pfizer fără programare, în holul Palatului Administrativ şi în Piaţa Revoluţiei, dacă vremea o va permite.

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a declarat că restaurantele, cafenelele şi alte localuri în care cel puţin 90% dintre angajaţi sunt vaccinaţi vor fi semnalizate ca „sigure pentru clienţi”. Acest demers este susţinut de patroni, iar marca ce va fi afişată la intrare va cuprinde însemnele DSP şi ale HORECA.

„Ne dorim să devenim primul judeţ care să deschidem HORECA. Acolo unde se va depăşi gradul de vaccinare de 90% în rândul angajaţilor, vom semnaliza locaţia ca locaţie sigură, cu sigla HORECA şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică Arad”, a spus Horea Timiş.

Prefectul Aradului, Toth Csaba, a subliniat importanţa campaniei de vaccinare şi a declarat că sunt necesare acţiuni similare şi în judeţ, nu doar în municipiu. El a spus că a avut deja discuţii cu primarii, cărora le-a cerut să se implice pentru a găsi soluţii prin care accesul la vaccinare să devină facil.

„Susţinem orice iniţiativă şi suntem alături de toţi cei care promovează vaccinarea, deoarece este singura soluţie pentru a ieşi din pandemie. Este normal ca municipiul să dea tonul, dar eu am cerut implicare şi la nivel de judeţ, aştept propuneri din partea primăriilor pentru promovarea vaccinării şi în comunităţile mai mici. Sper ca până vineri incidenţa cazurilor COVID-19 în municipiu să scadă sub valoarea de 3 la mia de locuitori, pentru a putea deschide HORECA în interior, însă scopul este să fie vaccinaţi toţi cei care lucrează în domeniu, astfel încât putem reveni cât mai curând la normal”, a spus prefectul.

De la începutul campaniei de imunizare, 64.314 de persoane din judeţul Arad au primit prima doză de vaccin, iar 37.729 de persoane au primit şi a doua doză, conform datelor furnizate, miercuri, de Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad.

În ultimele 24 de ore, au fost administrare 1.704 doze de vaccin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here