Lovitură de teatru: Mihai Fifor apare în dosarul permiselor de port-armă din Caraș Severin

Mihai fifor Foto: Facebook

Numele fostului ministru de Interne, Mihai Fifor, şi cel al fostului lider judeţean PSD, Ioan Mocioalcă, apar în dosarul permiselor port-armă eliberate ilegal în Caraş Severin, informează Digi24.

Cei doi membri PSD sunt menționați în discuții atașate dosarului penal în care mai mulți polițiști din Caraș Severin au fost reținuți, după ce unul dintre cei care ar fi beneficiat în mod ilegal de menținerea dreptului de port-armă ar fi invocat numele celor doi pentru a câștiga credibilitate în grupul infracțional, dar și pentru a pune presiune pe conducerea IPJ Caraș Severin, potrivit procurorilor.

Persoana respectivă, un social-democrat care face parte din conducerea locală a PSD, era nemulțumită că picase examenul de prelungire a permisului după ce acesta a fost organizat ca la carte, spun procurorii DIICOT.

Aceasta, în condițiile în care șeful serviciului Arme era în concediu în momentul în care a fost organizat concursul.

De examenul picat de această persoană s-a ocupat adjunctul serviciului.

În urma acestui rezultat, a avut loc o discuție în care a fost invocat numele lui Fifor, la acea vreme ministru de Interne, și pretinse legături pe care acesta le-ar avea cu Ion Mocioalcă, drept presiune la adresa celor care au organizat acest examen, potrivit DIICOT.

5 persoane au fost reținute în acest dosar, iar prefectul județului, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat joi că Lupu și-a dat demisia și că mâine, în ședința de guvern, va fi numit un alt prefect.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here