Macron, audiență-gigant când a dat un mesaj clar legat de rasism și statui

Alocuţiunea preşedintelui francez Emmanuel Macron de duminică seara, a patra de la începutul crizei sanitare, a fost urmărită de peste 23,6 milioane de francezi, transmite News.ro.

Discursul şefului statului francez, început la 20.00, a fost vizionat de 85,6% din totalul telespectatorilor, potrivit Le Figaro.

Difuzat de mai multe posturi de televiziune, discursul a fost urmărit la TF1 de 10,4 milioane de francezi, alte 6,7 milioane l-au urmărit la France 2, 2,8 milioane – la M6 şi 1,7 milioane – la France 3.

Intervenţia lui Macron care a stârnit cel mai mare interes a fost cea din 14 aprilie, urmărită de 36,7 milioane de telespectatori, adică 94,4% din total.

Autorităţile franceze au început pe 11 mai ridicarea treptată a restricţiilor impuse în criza sanitară.

Duminică, preşedintele a anunţat că Franţa accelerează planurile de a relaxa restricţiile impuse, pentru a relansa cât mai repede activităţile în cea de-a doua mare economie a zonei euro. Următoarea lui intervenţia este programată pentru luna iulie, când va anunţa noi măsuri.

În intervenția sa, liderul de la Paris a abordat și tema luptei împotriva rasismului. Ea nu trebuie să conducă la o rescriere ”plină de ură” a istoriei, a afirmat Emmanuel Macron, subliniind totodată: ”Voi fi foarte clar în această seară, compatrioţi: Republica nu va şterge niciun nume din istoria sa. Nu va uita niciuna dintre operele sale de artă, nu va scoate statui”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here