Macron îşi reiterează angajamentul faţă de Zelenski de a-i oferi „orice ajutor necesar”

Sursa: Twitter

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a reiterat în weekend angajamentul faţă de omologul său ucrainean Volodimir Zelenski de a oferi ”orice ajutor necesar Ucrainei în vederea unei restabiliri a suveranităţii şi integrităţii teritoriului său”, potrivit Palatului Élysée, relatează AFP, citată de News.ro.

În cursul acestei convorbiri telefonice, preşedintele francez a ”prezentat situaţia coordonării europene în domeniul asistenţei militare, pentru a avea capacitatea de a răspunde nevoilor Ucrainei la timp”, a anunţat duminică preşedinţia franceză, în contextul în care Kievul se declară pregătit de o contraofensivă în vederea recuceririi teritoriilor cucerite de către Rusia.

Această contraofensivă poate avea loc în următoarele săptămâni, cu ajutorul materialului militar din Occident, după ce frontul a rămas relativ stabil în cursul acestei ierni.

”Cei doi şefi de stat au evocat, de asemenea, viitoarele reuniuni internţaionale şi mijloacele prin care acestea pot contribui la consolidarea susţinerii internaţionale a Ucrainei, confirmarea perspectivei sale europene şi promovarea securităţii şi stabilităţii în Europa”, anmunţă Palatul Élysée.

Preşedinţia franceză nu menţionează recenta convorbire la telefon a preşedintelui Volodimir Zelenski cu preşedintele chinez Xi Jinping, prima după declanşarea ostilităţilor de către Rusia, la 24 februarie 2022, o evoluţie diplomatică despre care Emmanuel Macron a spus că şi-o dorea.

Războiul din Ucraina, în imagini – Zilele 428 și 429

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here