MAE reduce birocrația. Copiile de care nu mai e nevoie la consulate

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, vineri, o nouă măsură decisă pentru debirocratizarea procedurilor de procesare a serviciilor consulare prin eliminarea obligativităţii prezentării, la ghişeu, a fotocopiilor documentelor justificative, în vederea prestării serviciului consular solicitat, transmite News.ro.

Astfel, solicitanţii de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghişeu, doar documentele în original.

”În cazul în care, pentru prestarea serviciului consular sau pentru asigurarea arhivei consulare, sunt necesare fotocopii ale documentelor justificative, personalul consular al misiunilor diplomatice/oficiilor consulare va asigura fotocopierea acestora la momentul prestării serviciului consular. Totodată, în vederea limitării deplasărilor la ghişeele consulare şi a reducerii timpilor de aşteptare pentru procesarea serviciilor consulare, MAE recomandă tuturor cetăţenilor români care solicită servicii consulare încărcarea documentelor justificative, în format electronic, pe portalul www.econsulat.ro”, a transmis, vineri, MAE, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, noua procedură vizează, totodată, reducerea arhivei consulare în format letric şi păstrarea cât mai multor documente pe suport electronic, cu respectarea prevederilor legale în materie.

”MAE precizează că demersul se înscrie în linia proiectelor decise, asumate şi derulate, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, în vederea eficientizării activităţii consulare prin măsuri de digitalizare şi debirocratizare, având ca obiectiv facilitarea accesului cetăţenilor români la serviciile consulare şi îmbunătăţirea calităţii şi condiţiilor de procesare a acestora”, a mai transmis MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here