Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei sustine un discurs la Gala Libertate 89, organizata de Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, Timis, Sambata 14 Decembrie 2019, Inquam Photos / Cornel Putan

Guvernul ungar va susţine din nou universităţile maghiare care oferă cursuri în tot Bazinul Carpatic în 2021, a anunţat sâmbătă un reprezentant al Ministerului pentru inovare şi tehnologie, potrivit MTI.

Cursurile joacă un rol important în strategia ţării de sprijinire a comunităţilor de etnici maghiari din străinătate, a declarat Tamas Schanda într-un comunicat. De mai mulţi ani, guvernul ungar a sprijinit cu generozitate astfel de programe de formare în cadrul unui program început în 2010, a adăugat el, scrie Agerpres.

Cele zece universităţi maghiare implicate în acest program vor oferi cursuri în Komarno (Revkomarom) în Slovacia, Berehove (Beregszasz) în Ucraina, Miercurea Ciuc (Csikszereda), Oradea (Nagyvarad), Odorheiu Secuiesc (Szekelyudvarhely), Târgu Mureş (Marosvasarhely), Sfântu Gheorghe (Sepsiszentgyorgy), Ilieni (Illyefalva) în România, şi Subotica (Szabadka), Senta (Zenta) şi Sombor (Zombor) în Voivodina, Serbia.

Informaţii detaliate despre cursurile oferite sunt disponibile la adresa felvi.hu, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here