MAI: 2.382 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la începutul conflictului din Ucraina

Cetateni ucraineni trec granita in Romania pe la punctul vamal Sighetu Marmatiei, Baia Mare, 25 februarie 2022. Inquam Photos / Paul Ursachi

Ministerul Afacerilor Interne precizează că 2.382 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la începutul conflictului din Ucraina, informează News.ro.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 2.382 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală”, precizează ministerul.

Complementar, pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale IGI este de 59.9%.

„În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în data de 4 martie a.c., 85.847 de persoane, dintre care 28.235 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 106.330 de persoane, dintre care 22.813 cetăţeni ucraineni, au părăsit teritoriul României. Totodată, 23.159 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 26.875 pe sensul de ieşire”, mai transmite MAI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here