Mai multe persoane au fost rănite, în Elveția, după ce două trenuri au deraiat aproape simultan

Două trenuri regionale au deraiat vineri în Elveţia, la doar câteva zeci de kilometri unul de celălalt şi la ore apropiate, provocând rănirea mai multor persoane, a anunţat poliţia cantonală din Berna, relatează AFP.

Primul tren a deraiat în jurul orei 16.30, între Lüscherz şi Biel, iar al doilea circa 20 de minute mai târziu, în apropiere de Büren zum Hof, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Flurina Schenk, potrivit News.ro.

Ea a adăugat că operaţiunile de salvare – poliţie, ambulanţe şi pompieri – erau încă în curs de desfăşurare la începutul serii. În ambele cazuri, „există mai mulţi răniţi”, a precizat ea.

Poliţia nu a fost în măsură să explice cauzele deraierilor succesive care au avut loc la nord de capitala elveţiană. Cea de-a doua deraiere a fost probabil cauzată de rafalele foarte puternice de vânt care au traversat vineri Elveţia, potrivit RBS (Regionalverkehr Bern-Solothurn). În cazul primei deraieri, „partea din spate a trenului s-a răsturnat pe partea dreaptă”, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei. Accidentul a avut loc pe linia de pe malul lacului Biel, operată de compania Aare Seeland mobil (Asm).

Un sistem de joasă presiune, având centrul în sudul Angliei, a generat vânt puternic în unele părţi ale Europei, inclusiv în Elveţia, a anunţat MeteoSwiss. Cele mai puternice rafale au fost în general însoţite de ploi şi furtuni. În cursul dimineţii, MeteoSwiss a avertizat că rafalele se vor apropia de 80 până la 110 km/h în zonele de câmpie şi de 100 până la 140 km/h la munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here