Cântăreţul de manele Dani Mocanu a fost condamnat la muncă în folosul comunităţii. Judecătorii au decis că artistul va trebui să măture, să ajute la amenajarea spaţiilor verzi sau la curăţenie, după ce a fost prins conducând fără permis, scrie Newsweek.ro.

Manelistul Dani Mocanu a fost condamant la nouă luni de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii de judecătorii din Piteşti, în primă instanţă. Dacă sentința va rămâne definitivă, Dani Mocanu va munci fie la sediul Direcţiei de Sănătate Publică din Piteşti, fie la primăria din oraş.

De asemenea, timp de doi ani, Dani Mocanu va fi sub supravegherea poliţiştilor și va fi obligat să comunice schimbarea adresei şi a locului de muncă şi să participe la mai multe programe sociale.

Dani Mocanu mai are o condamnare de șase luni de închisoare, pentru videoclipul CURWA

Dani Mocanu a fost condamnat, în urmă cu circa două luni, la șase luni de închisoare în primă instanţă pentru instigare la ură împotriva femeilor.

Totul a pornit de la un videoclip lansat în 2019, în care mai multe femei sunt arătate în ipostaze degradante, care a strâns peste 22 de milioane de vizualizări.

Videoclipul prezenta povestea unei tinere de la ţară care fuge de acasă alături de Dani Mocanu şi ajunge să fie ţinută în zgardă şi cu botniţă la gură. Artistul conduce o maşină pe care scrie „proxenet”, iar versurile fac referire la trăirile lui. Psihologii atrăgeau atenţia atunci că starurile nu au doar privilegii ci şi obligaţii.

În rechizitoriu, procurorii au menţionat: „În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 $, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here