Inquam Photos / George Calin

Marcel Ciolacu a comentat, joi seara, la Antena 3, conflictul dintre BOR și jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Liderul social-democrat s-a delimitat de criticile aduse Bisericii Ortodoxe Române, afirmând că niciodată de la Ceaușescu încoace nu au mai existat polemici referitoare la afirmațiile ”părintelui spiritual al unei nații”.

Ciolacu a dezvăluit că a fost la slujba de Sfântul Dumitru. ”Am fost invitat de către Patriarh și am văzut și coada. Coada a ajuns până la Parcul Carol, cred că sunt vreo opt kilometri. Lumea a stat distanțată și chiar și Patriarhul a sesizat că, față de alți ani, într-o oră și jumătate toată lumea a venit la Sfintele moaște și s-au și respectat măsurile. Se pot face. Cum să interzici un pelerinaj de Sfântul Dumitru? Suntem o țară ortodoxă. Cum să începi să discuți despre ceea ce a spus părintele spiritual al unei nații? Unde s-a mai întâmplat? Când s-a mai întâmplat de la Ceaușescu încoace? Niciodată!”, a exclamat Ciolacu.

Întrebat care e miza conflictului, Ciolacu a răspuns că „tot unul electoral, presupun. Nu știu! Toată logica PNL și a președintelui, în acest moment, este numai într-o logică electorală. N-au nicio treabă cu România și cu românii”.

BOR a răspuns, prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu, comentariilor jurnalistului Cristian Tudor Popescu. Bănescu a reacționat după un sir de critici ale CTP la adresa BOR în cazul pelerinajelor de la moaștele Sf. Parascheva și Sf. Dumitru.

Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creștine, colcăială cripto-socialista din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxa și din care se ițesc capetele pleșuve și deloc limpezi, analfabete cultural și religios ale unor pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectiva și imediata care îi contrazice constant?

Atacurile furibunde și imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv ”goldporație”, la adresa unei personalități ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat ”Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine, a creștinismului și a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici și veninoși care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau și răstigneau public de pe pozițiile gazetărești ale ”adevărului” pe protestarii reali și curați din Piața Universității, unde comunismul travestit pervers în democrație era denunțat lucid, toate acestea, dar și multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre acești oameni împuținați moral, doldora de sine, săraci cultural și pustii sufletește, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză ”jurnalistică”.

Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critica semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede.

Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne vă dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de ”bâlciul deșertăciunilor” în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes”, a declarat Vasile Bănescu.

Atacul BOR apare a doua zi după ce CTP a publicat în Republica un articol jignitor la adresa patriarhului Daniel, pe care l-a numit „Satana în sutană”.

CTP l-a comparat pe ÎPF Daniel cu preoţii din Teba şi i-a acuzat pe capii BOR că „i-au cântat în strună lui Ceauşescu până în ultima clipă”.

În urmă cu milenii, preoții egipteni înfricoșau populația prevestind că Amon Ra, zeul Soarelui, își va ascunde chipul în miez de zi deoarece oamenii nu-l adorau îndeajuns, pe el și întruchiparea sa pe Pământ, Faraonul, viitoarea mumie. În ziua prezisă, Soarele se înnegrea, poporul cădea în genunchi gemând disperat, dar preoții îl implorau pe Ra să-și ierte robii și să lumineze din nou – ceea ce se și întâmpla.

IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie. „Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”, a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul.

Dumnezeu, nu, dar sufletele celor uciși pentru că nu s-au supus bestiilor comuniste, pot fi batjocorite, ÎnaltPreaFericite, nu? Trupurile victimelor regimului diavolesc al lui Ceaușescu și Dej, culminând cu cei care s-au lăsat omorâți pentru libertate la Timișoara și în toată țara, nu fac nici cât negrul de sub unghia de la piciorul Sf. Dimitrie, băi, prietene al omului?

Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceaușescu până în ultima clipă: pe 19 decembrie 1989, BOR îi trimitea o scrisoare de mulțumire dictatorului, ridicându-l în slăvi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timișoarei îi numea huligani.

Grea misie a avut Dumnezeul batjocorit la Sf. Dimitrie: să dea jos comunismul în vreme ce armata Lui de popi trădători din România I-a stat din răsputeri împotrivă…, a mai scris CTP.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here