Marea Britanie a confirmat joi al treilea caz de coronavirus, victima fiind identificată drept un cetăţean britanic care a contractat boala după ce a călătorit într-o ţară asiatică, alta decât China, relatează Reuters, citată de Agerpres.

A contractat virusul în Asia, însă nu în China„, a declarat Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Anglia.

Din această cauză, este probabil prudent să lărgim zona geografică de unde provin persoanele pe care medicii din Marea Britanie trebuie să le testeze dacă intervin simptome” ale îmbolnăvirii cu coronavirus, a mai spus el.

Chris Whitty nu a dorit să dezvăluie ţara de unde a revenit pacientul britanic. El a declarat că în scurt timp va fi publicată o listă extinsă a ţărilor din care persoanele care au dezvoltat simptome ale coronavirusului ar trebui să se autoizoleze.

Cel de-al treilea pacient depistat cu coronavirus din Marea Britanie a fost transferat la un centru medical de specialitate. Primele două persoane care au fost diagnosticate cu noul coronavirus primesc îngrijiri medicale la un spital din Newcastle, în nord-estul Angliei, a anunţat Ministerul Sănătăţii săptămâna trecută.
Potrivit cifrelor oficiale publicate joi, bilanţul epidemiei a ajuns la 563 de decese în China continentală (cu excepţia teritoriilor Hong Kong şi Macao) şi la 28.018 cazuri de contaminare, un salt de aproape 3.700 într-o singură zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here