Marea Britanie anunță ce eficiență are vaccinul împotriva variolei maimuței

O singură doză de vaccin împotriva variolei maimuţelor oferă o protecţie de 78% împotriva virusului, potrivit datelor publicate marţi de Marea Britanie, despre care oficialii din domeniul sănătăţii au spus că este cea mai puternică dovadă de până acum a eficienţei acestuia, relatează Reuters, citată de News.ro.

Cazurile de variola maimuţei au rămas scăzute, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să clasifice boala drept o urgenţă sanitară globală, care reprezintă cel mai înalt nivel de alertă.

Noua analiză a evaluat datele vaccinului produs de compania farmaceutică Bavarian Nordic în perioada 4 iulie- 3 noiembrie, a precizat agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA).

O singură doză oferă o protecţie de 78% la 14 zile după administrare, iar a doua doză este estimată să ofere o protecţie şi mai mare şi de durată, a adăugat UKHSA.

Până în prezent, au fost livrate peste 55.000 de doze de vaccin, a mai menţionat UKHSA.

Variola maimuţei, o boală virală relativ uşoară, care este endemică în mai multe ţări din vestul şi centrul Africii, s-a răspândit în întreaga lume la începutul acestui an.

De atunci, au existat peste 80.000 de cazuri în întreaga lume, conform Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here