Marile înfrângeri ale PSD în teritoriu și județele în care și-a conservat avantajul

Alegerile locale 2020 au produs o seamă de rezultate-surpriză, în unele cazuri acestea fiind adevărate șocuri. Un exemplu în acest sens este Vrancea, unde baronul Marian Oprișan este dat la o parte, după o domnie de peste două decenii.

O lovitură politică brutală pentru PSD în alegerile locale a fost cea încasată la Giurgiu. Aici, „omul de casă” al lui Niculae Bădălău pare a fi pierdut cursa pentru șefia Consiliului Județean, conform numărătorii paralele a PNL.

Ionel Arsene (PSD) a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ, conform numărătorii paralele în 95% dintre secţiile de vot. Arsene, care a candidat din partea „Alianţei pentru Modernizarea Neamţului 2020”, formată din PSD-ALDE-PPU, a întrunit 41,5% dintre voturi.

Nu de aceeași soartă a avut parte fostul ministru social-democrat al Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta a pierdut a fotoliul de primar a municipiului Piatra-Neamț.

Tot în Moldova, la Vaslui, baronul Dumitru Buzatu a fost ales președinte al Consiliului Județean.

La Constanța, însă, PSD a pierdut primăria municipiului-reședință de județ, Decebal Făgădău clasând-se pe locul trei, după liberalul Vergil Chițac și Stelian Ion, de la USR PLUS. Social-democrații au pierdut, duminică, și șefia Consiliului Județean Constanța, adjudecată de PNL.

În Prahova, senatorul PNL Iulian Dumitrescu este noul presedinte al Consiliului Judetean. Rezultatul reprezintă o lovitură pentru zona Ghiță-Cosma.

În Teleorman, candidații PSD au câștigat toate orașele. În Olt, județul baronului Paul Stănescu, social-democrații și-au conservat bazinul electoral în mai multe localități-cheie, dar și la Consiliul Județean.

La Craiova, Olguța Vasilescu este noul primar al municipiului.

Constantin Toma îşi adjudecă detaşat încă un mandat de patru ani la Primăria Buzău. Potrivit rezultatelor provizorii, el a obținut 78% din voturi, la o prezenţă de 35,68%.

La Arad, fostul secretar general al PSD, Mihai Fifor, şi-a recunoscut înfrângerea în cursa pentru primăria municipiului.

Baronul PSD de Maramures, Gabriel Zetea, a pierdut alegerile pentru Consiliul Judetean în fața liberalului Ionel Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here