Marine Le Pen se va retrage temporar de la conducerea partidului său de extremă dreapta

Marine Le Pen. Foto: Flickr

Marine Le Pen se va retrage temporar, duminică, din funcţia de preşedinte al partidului francez de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN), pentru a avea mai mult timp pentru campania sa electorală, informează dpa.

Le Pen va candida în alegerile prezidenţiale din Franţa anul viitor, iar principalul său contracandidat va fi actualul preşedinte francez Emmanuel Macron. Marine Le Pen a pierdut o dată alegerile prezidenţiale în faţa lui Macron, în 2017, menționează Agerpres.

Pentru a-şi dedica mai mult timp pregătirii campaniei electorale, este de aşteptat ca Le Pen să predea temporar conducerea partidului RN vicepreşedintelui său Jordan Bardella.

Marine Le Pen conduce RN, cunoscut până în 2018 ca Frontul Naţional, din 2018, când l-a înlocuit pe tatăl său, Jean-Marie Le Pen, care a fost liderul acestui partid timp de decenii.

Acum, partidul de extremă dreapta îşi pune speranţele în Bardella, care va împlini 26 de ani duminică şi care este membru al Parlamentului European din 2019.

Potrivit recentelor sondaje de opinie, în alegerile prezidenţiale voturile alegătorilor vor fi împărţite între Le Pen şi Macron, iar învingătorul va fi decis în turul doi cheie, care ar urma să fie organizat în luna mai 2022.

1 COMENTARIU

  1. Deci daca nu vrei sa dispari in istorie si consideri ca neamul tău înseamnă ceva, devii automat „extrema dreapta” conform acestor scribi. Nici un cuvânt însă despre alternative si ce ar însemnă lipsa completa a acestora. Din nefericire principala problema este ca principiile politice au venit după lupta națională, nu stângistă. Bănuiesc ca nu au cum acești scribi sa oprească islamizarea Occidentului si ruperea Europei intre Estul creștin si vestul Islamizat, Rusia devenind din nou aliat, forțat de către zecile de ani de idioțenie instituționalizată…In Rusia balanta demografica a fost echilibrat de politicile lui Putin, pentru ca in anii 2000 au descoperit ca in acele condiții ajungeau rusii minoritari in anii 2100. Vestul e mort deja, Belgia si Olanda au mai mulți tineri musulmani decât „băștinași”, cai care trebuie sa dispară conform acestor scribi, in numele…a … ce? Daca UE dispare, in 20 de ani Belgia si Olanda sunt emirate…iar restul sunt pe drum. Franța are peste 200 de zone in care staul francez nu exista…si ăștia spun ca Le Pen e extremista…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here