Mario Draghi: Italia nu va recunoaşte „referendumurile” ruse de anexare

Mario Draghi, premierul italian în exerciţiu, i-a dat asigurări joi preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, că Italia ”nu va recunoaşte rezultatul referendumurilor” organizate de către Moscova în teritoriile ucrainene ocupate de ruşi, relatează AFP, citată de News.ro.

Mario Draghi a confirmat, în această convorbire la telefon, ”susţinerea continuă a Guvernului italian a autorităţilor şi a populaţiei ucrainene în toate domeniile”, anunţă într-un comunicat serviciile sale.

Întrebări se puneau cu privire la o eventuală schimbare de poziţie a Italiei, în urma victoriei, în alegerile legislative italiene, duminică, a unei coaliţii dominate de extrema dreaptă, a şefei Partidului Fratelli d’Italia (post-fascist) Giorgia Meloni.

Însă Giorgia Meloni, care urmează să devină premierul Italiei, a dat marţi asigurări Kievului de susţinerea sa.

”Ştiţi că puteţi conta pe susţinerea noastră loială a cauzei libertăţii poporului ucrainean. Rămâneţi puternici şi păstraţi-vă încrederea de nezdruncinat”, a scris pe Twitter, în engleză, Giorgia Meloni, adresându-se preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ea răspundea astfel unui mesaj transmis de şeful statului ucrainean, în care acesta o ”felicita” pentru victoria Partidului său Fratelli d’Italia.

”Apreciem susţinerea constantă a Italiei oferită Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse. Contăm pe un parteneriat productiv cu noul Guvern italian”, scria, în italiană, în acest tweet Volodimir Zelenski.

Scoruri ca-n povești | Rezultatele referendumurilor rusești de anexare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here