Mărturie-bombă la Washington: Oficiali români introduși la Casa Albă fără inivitație

Sursa: Facebook

Numele României a fost pomenit în seria de dezvăluiri făcute de fosta consilieră a lui John Bolton, de la Casa Albă, Fiona Hill, în timpul audierilor din Camera Reprezentanților.

Hill a ridicat semne de întrebare cu privire la competența ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, arătând despre acesta că reprezintă un risc pentru siguranța națională, scriu jurnaliștii de la New York Times.

Fiona Hill l-a descris pe Sondland drept un hotelier și donator în campania lui Donald Trump, mai mult, drept un șofer care într-o zonă necunoscută fără GPS.

Printre reproșurile aduse lui Gordon Sondland, se numără și invitațiile făcute de acesta la Casa Albă: ”foarte neobișnuite și nu erau communicate altora, culminând cu situația în care oficiali români au sosit la Casa Albă fără inivitație prealabilă, fiind invocat numele lui Sondland”.

Cine sunt acei „oficiali români”? Acest detaliu rămâne încă necunoscut publicului.

Potrivit sursei citate, ambasadorul SUA la UE ar fi obișnuit să se prezinte oficialilor străini drept un deschizător de uși la Casa Albă, arătându-se totodată deschis să pună la dispoziție chiar numerele de telefon mobil ale unor oficiali americani.

Fiona Hill a fost director pentru afaceri europe și Rusia la Casa Albă, iar New York Times mai arată că problemele ridicate acum au fost transmise de către Hill inclusiv serviciilor de informații.

Fiona Hill a fost audiată în cadrul procedurii de demitere a președintelui Donald Trump, inițiată de democrați pe fondul scandalului Ukrainegate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here