Masca de protecție a premierul Florin Cîțu conține nanofibre și se autosterilizează

La ședința de Guvern de miercuri, în cadrul căreia s-a discutat despre necesitatea reducerilor cheltuielilor bugetare, premierul Florin Cîțu a atras atenția nu doar prin mesajul transmis presei la finalul întrunirii, ci și din cauza măștii pe care a purtat-o. Este vorba despre o mască model VK RespiPRO Respilon, care are capacitatea de a se autosteriliza, oferind protecție îndelungată celui care o poartă, potrivit Click.ro

Potrivit descrierii făcute de producătorii măștii, aceasta are o eficiență ridicată de filtrare și este confecționată din nanofibre care blochează până la 99,7-99,99% din virusuri. Particulele de cupru, prezente atât pe partea interioară, cât și exterioară a măștii contribuie la distrugerea virusurilor.

Grație capacității de autosterilizare pe care o posedă masca, cel care o poartă nu va fi nevoit să o spele sau să o dezinfecteze după fiecare purtare. Producătorii recomandă să fie înlocuită după o săptămână, dacă nu prezintă semne de degradare. Mai mult decât atât, materialele din care este confecționată sunt prietenoase cu natura. O astfel de masca poate fi achiziționată online pentru aproximativ 43 de lei, un pachet cu 3 bucăți. 

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here