Masca de protecție devine obligatorie în stațiunile de la mare,

Masca de protecție va fi obligatorie de la 1 august în spațiile închise și în locurile aglomerate din județul Constanța, inclusiv în zonele de promenadă din stațiuni între orele 18.00-24.00, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Programul teraselor și cluburilor rămâne neschimbat deocamdată.

Anunțul a fost făcut joi de prefectul județului Constanța, George Niculescu.

El a precizat că, la propunerea DSP și a Poliției Județene Constanța, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a decis că din 1 august va fi obligatorie purtarea măștii în spațiile deschise aglomerate, precum piețe, târguri, curtea bisericilor, peroanele gărilor, stații de autobuz.

Potrivit prefectului, va fi obligatorie purtarea măștii inclusiv în stațiunile de pe litoral, în zonele de promenadă, în intervalul orar 18.00-24.00.

Pentru zonele de promenadă din județul Constanța, în toate stațiunile turistice, vorbim de zonele tradiționale unde se creează aglomerări – Eforie, Mamaia și celelalte stațiuni, obligativitatea purtării măștilor de protecție în intervalul orar 18:00 – 24:00”, a declarat prefectul George NIculescu la Digi24.

El a explicat că decizia a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP și în urma unei adrese primite de la IPJ Constanța în ceea ce privește valorile de trafic și fluxul de persoane în aceste intervale orare.

Prefectul s-a mai referit și la situația teraselor și cluburilor.

Programul teraselor și cluburilor, după cum știți, sunt menționate în Hotărârea de Guvern de ieri. Acolo scrie foarte clar că programul este stabilit prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 37 și se aplică în zonele zonele în care se înregistrează un număr mare de infectări. La nivelul județului Constanța avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere față de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul CJSU. Dacă se va lua această măsură (de limitare a programului până la ora 23:00 – n.red.) vom anunța turiștii și constănțenii în așa fel încât să nu fie luați prin surprindere”, a spus prefectul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here