Măsuri extreme pe fondul crizei gazelor: Germania se pregătește să raționalizeze apa caldă și căldura

Orașul german Hamburg va raționaliza apa caldă pentru gospodăriile private și va limita temperatura maximă de încălzire în cazul unei penurii acute de gaz, a declarat un senator german, în timp ce Germania se pregătește pentru posibile întreruperi ale importurilor de gaze din Rusia, potrivit Reuters.

Germania a trecut luna trecută la a doua etapă a planului său de urgență pe trei niveluri, după ce Rusia a redus livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1, un pas înainte ca guvernul să raționalizeze consumul de combustibil.

Guvernul face apel la cetățeni și companii să reducă consumul de energie și să ajute țara să-și umple capacitatea de stocare a gazelor până la iarnă, dar orașele iau în considerare și alte măsuri dacă se epuizează gazul.

Într-o lipsă acută de gaz, apa caldă ar putea fi disponibilă doar în anumite momente ale zilei în caz de urgență”, a declarat sâmbătă senatorul pentru mediu de la Hamburg, Jens Kerstan, citat de ziarul Welt am Sonntag.

Kerstan a spus că orașul ar putea lua în considerare și o reducere generală a temperaturii maxime în cameră pentru clădirile din rețeaua de încălzire a districtului.

Conform planului federal de urgență, gospodăriile și instituțiile critice, cum ar fi spitalele, vor avea prioritate față de industrie în a treia etapă, dar acest lucru ar putea să nu fie posibil peste tot în Hamburg din motive tehnice.

Nu va fi posibil peste tot să facem diferența între clienții comerciali și cei privați în cazul unei penurii de gaz”, a adăugat Kerstan.

Pe măsură ce Germania se grăbește să găsească rute alternative de gaz și aprovizionare cu GNL, senatorul a avertizat că un terminal temporar de gaz natural lichefiat (GNL) din Hamburg nu va fi operațional mai devreme de jumătatea anului viitor.

În cursul lunii iulie vom ști dacă și în ce locație este fezabil un terminal GNL temporar în Hamburg”, a spus el.

Primele două terminale temporare de GNL ale Germaniei din Wilhelmshaven și Brunsbuettel ar trebui să fie puse în funcțiune la sfârșitul acestui an, a relatat ziarul, citând Ministerul Economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here