Măsurile drastice anunțate de YouTube după evenimentele de la Capitoliu

Sursa: Twitter

YouTube a anunţat, joi, că va suspenda orice canal care publică video-uri noi ce susţin în mod fals că au avut loc fraude pe scară largă în alegerile prezidenţiale americane, în loc să le dea doar un avertisment, cum era politica anterioară, în urma evenimentelor violente de la Capitoliu, transmite CNBC, preluat de News.ro.

”Din cauza evenimentelor tulburătoare care au avut loc ieri (miercuri n.r.) şi având în vedere că alegerile au fost certificate, începând de astăzi orice canal care postează video-uri noi care includ afirmaţii false, încălcând politicile noastre, vor primi o abatere”, a anunţat compania într-un comunicat.

Politica obişnuită a YouTube permite canalelor să primească un avertisment referitor la publicarea de conţinut fals, înainte de a primi o abatere.

Canalele care primesc o abatere nu mai au dreptul să posteze sau să facă transmisiuni live timp de o săptămână. Dacă primesc trei abateri, în decurs de 90 de zile, YouTube le itnerzice definitiv.

YouTube a arătat că în ultima lună a eliminat mii de video-uri care răspândeau dezinformări care susţineau că fraudele pe scară largă în alegeri a schimbat rezultatul alegerilor din 2020, inclusiv câteva postate de preşedintele Donald Trump.

Compania a eliminat un video postat miercuri de preşedintele Trump, care făcea afirmaţii false despre rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020, dar nu a publicat un comunicat oficial despre interzicerea canalului său sau a postărilor acestuia.

Un purtător de cuvânt nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

YouTube nu a mers atât de departe ca alte companii de socializare, în blocarea contului preşedintelui Trump.

Facebook a anunţat, joi, măsura fără precedent de blocare a contului lui Trump cel puţin până în ziua inaugurării lui Joe Biden ca preşedinte.

Twitter a blocat mai multe tweeturi ale preşedintelui care conţineau afirmaţii false şi a instituit un moratoriu de 12 ore pentru postările noi, până la ştergerea tweeturilor respective.

Violenţele comise de susţinătorii lui trump la Capitoliu au avut ca rezultat patru morţi şi rănirea a 50 de ofiţeri de poliţie.

1 COMENTARIU

  1. Ca la orice manifestatie libera,intr-o tara democratica vorbesc,se implica sefii unor grupuri extremiste…ca sunt de stanga sau de dreapta,tot un drac e,caci extremele se aseamana ,dovezi in istoria recenta sunt destule! Eu nu cred ca politia ce pazeste Capitoliul a primit vreo indicatie sa lase multimea violenta sa escaladeze zidul si sa deschida portile unor oameni ,cica unii erau inarmati!!? Pur si simplu,NU CRED ca SUA este Romania anilor 90!! Intr-un stat cu sute de ani de democratie functionala,cu legi puternice ,nu se poate asa ceva,este exclus!Investigatiile vor fi rapide si se va vedea rezultatul in curand,fiindca nimeni cu capul limpede din politia americana nu vrea sa ajunga sa fie acuzata intreaga institutie de pasivitate voita in fata unei revolte organizate la cererea presedintelui in functie impotriva uñui presedinte ales democratic,prin vot ,atat popular cat si electiv!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here