Maya Teodororiu – după CCR, pe lista PSD la parlamentare. A fost raportor într-un dosar în care Dragnea a primit câştig de cauză

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Liderul PSD Marcel Ciolacu a confirmat faptului că fosta judecătoare a Curţii Constituţionale Simona Maya Teodoroiu va candida la Senat, din partea partidului. De asemenea, fosta avocată a Alinei Bica, Laura Vicol va deschide lista PSD Dolj la Camera Deputaţilor, transmite News.ro.

Chestionat despre acuzaţiile DNA şi faptul că Laura Vicol a fost trimisă în judecată în 2016 pentru favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri şi a fost declarată nevinovată de ÎCCJ, Marcel Ciolacu a spus: „nu am auzit să fie nici coruptă, nici neprofesionistă”.

În ceea ce o priveşte pe Maya Teodoroiu, aceasta a fost raportor în dosarul în care CCR a decis că trebuie schimbată „de îndată” compunerea completelor de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Se întâmpla în noiembrie 2018, dată la care instanţa supremă avea pe rol judecarea apelului făcut de Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

Maya Teodoroiu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, iar în intervalul  februarie 2015 – iunie 2019 a fost judecător la Curtea Constituţională, ea preluând mandatul lui Toni Greblă.

La începutul lunii septembrie 2019, fostul premier Viorica Dăncilă a numit-o pe Maya Teodoroiu în funcţia de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul MAE. Ea a fost demisă la finalul lunii ianuarie a.c. de la CEDO, printr-o decizie a premierul Ludovic Orban.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a precizat că va candida în judeţul Cluj pentru Senat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here