Medic chirurg de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, acuzat că a greșit operația unei fetițe de 3 ani

Părinții unei fetițe de trei ani îl acuză pe medicul chirurg Ioan Dobrescu de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca că le-ar fi lăsat fiica cu oasele strâmbe după o operație greșită, fapt observat atunci când au cerut o altă părere.

La începul lui ianuarie 2021, fiica Paulei Niculescu și a regizorului Andrei Dăscălescu se afla în județul Bistrița-Năsăud acolo unde și-a rupt mâna. Fetița a fost trimisă la Spitalul Județean din Cluj-Napoca și ulterior trimisă la Spitalul de Copii, deoarece la prima unitate medicală nu există un chirurg ortoped pediatru, scrie Monitorul de Cluj.ro.

Paula Niculescu a povestit pentru Europa FM  cum a decurs întâlnirea cu medicul care a tratat-o pe fetiță și atitudinea acestuia.

A apărut un domn cu mască pe care nu l-am recunoscut și nu s-a prezentat. M-a întrebat «Ați venit de la Bistrița?» și am spus că da. Eu am îndrăznit să întreb care e procedura, dacă poate părintele să meargă cu un copil care nu are nici 3 ani.

Mi-a spus că «Da, atunci când o să faci tu Facultatea de Medicină și devii anestezist sau chirurg, atunci o să intri tu în sala de operație». M-a lăsat mască.

Paula Niculescu spune că medicul era Ioan Dobrescu și că avea să afle abia după operația fetiței că era chirurgul care a tratat-o. Ea povestește că medicul i-a spus să revină peste 3 săptămâni să scoată ghipsul, însă părinții au explicat că locuiesc în Piatra Neamț.

Nu mi-a zis «Uite asta a pățit copilul tău, asta ai de făcut, uite în 3 săptămâni asta vom face sau îți recomand la Piatra Neamț pe cineva»”.

Din proprie inițiativă, Paula Niculescu și-au dus fiica la radiografie înainte de consultul de 3 săptămâni. La Târgu-Mureș, un ortoped pediatru le-a spus părinților că oasele fetiței nu erau așezate corect și că situația putea să fie remediată dacă se prezentau la un control după o săptămână de la operație.

În radiografia de la externare se vede foarte clar că oasele nu erau poziționate corect și s-au ghipsat prost. Toate lucrurile astea n-ar fi trebuit să se întâmple”, spune Paula Niculescu.

Părinții au intrat în contact cu alte 14 familii care au trecut prin situații asemănătoare în relația cu medicul Ioan Dobrescu.

Au făcut plângere la Colegiul Medicilor, iar purtătoarea de cuvânt a Spitalul de Copii din Cluj-Napoca a confimat pentru Europa FM că se face o anchetă în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here