Medicul Cătălin Denciu, rănit grav când încerca să-şi salveze pacienţii din incendiul de la Spitalului Piatra Neamţ, nu poate beneficia de concediu medical pe durata recuperării

Sursa: beldefnews.mil.be

Starea medicului Cătălin Denciu, care a suferit arsuri grave încercând să-şi salveze pacienţii în timpul incendiului care a afectat secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ în noiembrie 2020, este într-un progres constant, dar lent, aşa cum este normal în cazul marilor arşi, a declarat pentru News.ro soţia sa.

„Problema prezentată este pentru toţi marii arşi. Este păcat că prin prezentarea deficienţelor legislative, forurile de decizie nu pot găsi o soluţie legală pentru aceşti pacienţi. Noi am înţeles că este un viciu de sistem, dar care poate fi remediat. De aceea am fost de acord să fie dat exemplu cazul soţului meu, pentru a se înţelege încă o dată că este o scăpare a sistemului si pentru ca alţi pacienţi să nu mai întâmpine această problemă. Nu este o problemă de ordin material, ci o problemă de a-ţi putea continua recuperarea şi îngrijirile necesare în condiţii optime”, a transmis pentru News.ro soţia medicului Cătălin Denciu.

În ceea ce priveşte starea medicului, soţia sa afirmă că progresele sunt constante, dar lente.

„Starea lui este intr-un progres constant, dar lent, aşa cum este normal în cazul marilor arşi. Necesită în continuare kinetoterapie şi îngrijirile specifice pielii grefate. Trebuie să avem răbdare în continuare, iar progresele ne motivează”, a precizat ea pentru News.ro, adăugând că medicul face la domiciliu şedinţele de kinetoterapie.

Medicul Cătălin Ioan Denciu a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului în urma incendiului produs în 14 noiembrie 2020 la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, el fiind rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii.

Medicul Cătălin Denciu a fost premiat de OMS în luna mai pentru activitate, sacrificiu şi pentru exemplul personal. Cătălin Denciu a afirmat atunci că primeşte premiul în numele personalului medical din România şi din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă în numele tuturor pacienţilor COVID care au cunoscut suferinţele bolii şi în numele famililor personalului medical.
„Consider că mi-am făcut datoria faţă de pacienţii şi de colegii mei. Haina de doctor vine cu responsabilităţi uriaşe. (…) Este un premiu al celor rezistenţi, al celor care nu cedează şi al celor care merg mai departe. (…) Sănătatea este o victorie împotriva suferinţei şi a bolii. Împreună vom învinge”, a afirmat medicul.
El a mulţumit colegilor belgieni, care l-au îngrijit.
El a fost inclus de jurnaliştii belgieni de la rtbf.be pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here