Medvedev, vocea prin care a venit prima reacție a Moscovei la vizita lui Biden în Ucraina

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, aliatul lui Vladimir Putin şi în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat luni pe Telegram un scurt comentariu despre vizita lui Joe Biden la Kiev, sugerând că deplasarea a fost posibilă numai după ce Moscova i-a oferit garanţii de securitate, transmite News.ro.

„Biden, după ce a primit garanţii de securitate, a mers în cele din urmă la Kiev. El a promis o mulţime de arme şi a jurat credinţă regimului neonazist până la moarte. Şi, bineînţeles, au existat referiri reciproce despre victoria care va veni datorită armelor noi şi a poporului curajos”, a scris Dmitri Medvedev.

El a continuat acuzând NATO că în spatele ajutorului militar pe care îl oferă Kievului sunt de fapt interese de natură economică ale industriei de armament. În plus, o parte din aceste arme ar ajunge la traficanţi.

„Şi aici este important de remarcat că Occidentul livrează într-adevăr arme şi bani Kievului destul de frecvent. În cantităţi uriaşe, ceea ce permite complexului militar-industrial al ţărilor NATO să câştige bani”, a spus Medvedev. În final, el a lăsat el să se înţeleagă că o parte din arme sunt deturnate, pentru a fi vândute „teroriştilor din întreaga lume”.

„A crezut că poate rezista mai mult decât noi. Dar s-a înşelat amarnic”. Biden, vizită istorică la Kiev și mesaj categoric transmis lui Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here