Meleșcanu, în miez de noapte: De 55 de ani muncesc pentru țara mea și plătesc taxe. Pensia mea specială e câștigată

Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a postat joi seară, aproape de miezul nopții, o cascadă de justificări pentru perioada lungă în care a activat în diverse funcții la stat. Meleșcanu susține că a muncit mult pentru a deține posturile respective și că în cei 55 de ani de activitate a servit interesele statului român.

Reacția sa vine într-un context marcat de decizia CCR, potrivit căreia numirea în funcția de șef al Senatului este neconstituțională. Teodor Meleșcanu refuză însă să-și dea demisia, urmând a ocupa funcția până în ultimul moment.

Totodată, postarea de miercuri seară este și un răspuns la acuzațiile aduse de deputatul USR, Claudiu Năsui. „Sunt câteva figuri în politică de care se pare că pur și simplu nu putem scăpa. Teodor Meleșcanu este unul dintre acești oameni. Politruc cu ștate vechi, domnul Meleșcanu căpușază statul de mai bine de 50 de ani”, scrisese anterior Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Politicianul de la USR a făcut trimitere și la veniturile obținute de Teodor Meleșcanu de la stat: „Nu doar această traiectorie îl face special pe domnul Meleșcanu, ci și pensia de aproape 9000 de lei pe care o încasează lunar, asta pe lângă salariul de la Senat de 14.000 de lei pe care CCR a hotărât ieri că îl încasează ilegal. Ce îl recomandă pe acesta pentru aceste remunerații barosane? De la haosul alegerilor din diasporă, la voturi false în Senat și până la acuzațiile că ar fi făcut parte din fosta securitate, toate se găsesc pe CV-ul informal al acestui bugetar consacrat”.

Postarea integrală a lui Teodor Meleșcanu:

Este cunoscut faptul că nu am obiceiul să răspund atacurilor “prietenilor” din politică.
Este un “modus operandi” în zilele noastre ca persoane care nu au făcut nimic pentru țară și pentru societatea românească să lanseze atacuri asupra celor care și-au dovedit valoarea de-a lungul anilor și care, evident, constituie un motiv de frustrare pentru epigonismul lor.
Pentru domnul Claudiu Iulius Gavril Năsui am câteva răspunsuri, cu scuzele care se impun:
– îmi cer scuze că m-am născut în timpul războiului și că mi-am permis să supraviețuiesc acelei perioade de lipsuri, foamete, boli și tot felul de mizerii.
– îmi cer scuze că, supraviețuind, am înțeles de copil că părinții, în afara de iubirea lor și educația de bază, cei 7 ani de acasă, nu aveau ce să îmi ofere și m-am năpustit asupra învățăturii, școala fiind singura alternativă la sărăcia în care se zbătea România pe atunci.
– îmi cer scuze că am fost un student eminent, că am absolvit un doctorat pe vremea când, pentru a obține un doctorat nu aveai nevoie de banii lui tata, ci doar de muncă, inteligență, sacrificiu și dedicare.
– îmi cer scuze că de cincizeci și cinci de ani muncesc în țara mea și pentru țara mea, nu pentru firma lui tata, nici pentru alte afaceri cu statul român, că nu am vândut mărfuri statului român la prețuri supraevaluate, ca să mă îmbogățesc fraudulos.
– de cincizeci și cinci de ani muncesc pentru țara mea și plătesc taxe și impozite contribuind la fondul de pensii timp de peste o jumătate de veac, inclusiv în prezent.
– pensia mea “specială” este caștigată prin munca pusă în slujba statului român și nu la firma lui tata.
Firmele care fac afaceri oneroase cu statul căpușează statul, nu cei care muncesc pentru stat și plătesc cinstit taxe și impozite.
– îmi cer scuze că am muncit mult, conform competențelor și puterii mele de muncă: am muncit ca diplomat (nu ca “politruc” – vă recomand să consultati DEX-ul pentru a înțelege sensul cuvintelor pe care le folosiți), ministru, director SIE, dar și ca profesor universitar la universități de stat și particulare.
– îmi cer scuze că vă simțiți umilit de competențele mele.
Spre deosebire de tatăl dumneavostră, tatăl meu a decedat când eu aveam 12 ani și nu a avut nicio firmă care să îmi plătească școli și la care să mă angajeze.
Ce am făcut eu pentru România puteți citi pe Wikipedia și dacă nu vi se pare edificator, vă recomand cartea “Diplomația – Politica externă a României 1992 – 1996; 2017-2019”, pe care am publicat-o de curând și unde veți găsi date și documente oficiale, nu vorbe fară acoperire și calomnii așa cum emiteți dumneavoastră.
Cartea vă lămurește cu privire la ce mă recomandă pentru a avea “remunerații barosane”, cum vă exprimați dumneavostra cu eleganță. De altfel, ca parlamentar și dumneavoastră încasați “remunerații barosane”. Să înteleg că și dumneavoastră “capușați” statul?
Dar pe dumneavoastră ce vă recomandă să încasați aceste “remunerații barosane”?
Pentru cei care sunt fascinați de personalitatea dumneavoastră, recomand articolul “Nasoliile clanului Năsui” pe www.justitiarul.ro.

Foto: INAQUAM/Octav Ganea

4 COMENTARII

  1. Hm, melescanu un securisto comunist ordinar cu un obraz extrem, dar extrem de gros…nesimtire mare…Daca am fi avut institutii care sa functioneze normal, domnul…pardon, tovarasul Melescanu, ar fi fost „sef” de celula probabil prin puscariile patriei, nicidecum seful Senatului.Pensia lui speciala ar trebui sa fie, drepturile de puscarias, nimic mai mult.

  2. Pensia SPECIALĂ, un drept câştigat? Nu muncit? Câștigat de la cine, cum? De ce? De UNDE? Pentru ce? In lupta? La păcănele?
    Plătit din punga cui?
    Cat pierd ceilalți pentru ca tu iți tragi dreptul, mita sau șpaga numita legal pensie SPECIALA?
    De când își legiferează șuții si oportuniștii momentului de capul lor salariile si pensiile într-o țară săracă, trăind din împrumuturi externe, uitată pană si de bunul Dumnezeu…….

    Ati divizat populația tării in caste, distribuind bugetul după acest unic criteriu al castelor, astfel oamenii nu mai comunica intre ei decât, strict, in interiorul grupului in care au fost repartizați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here