Mesajul adresat de Trump poporului iranian: „Un viitor măreț, unul pe care îl meritați”

Foto: Casa Albă

În discursul susținut la Casa Albă, după atacul iranian asupra bazelor din Irak utilizate de soldații americani, președintele Donald Trump a ținut să adreseze și un mesaj de pace poporului iranian.

„Iranul poate deveni o țară măreața. Însă pacea și stabilitatea nu pot dăinui în Orientul Mijlociu cât timp Iranul continuă să instige la violență și să stârnească ura. Lumea civilizată trebuie să transmită un mesaj clar și unitar regimului iranian: «Campania voastră de teroare, crimă, haos nu mai poate fi tolerat» (…) În sfârșit, pentru poporul și liderii iranieni… Vrem să aveți un viitor, un viitor măreț, unul pe care îl meritați, unul de prosperitate acasă și în armonie cu națiunile lumii. Statele Unite sunt pregătite să îmbrățișeze pacea cu toți cei care o doresc”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele Donald Trump a mai afirmat în discursul său că SUA vor impune „imediat” noi sancţiuni împotriva Iranului până când „îşi va schimba comportamentul” şi că va cere NATO să se implice „mult mai mult” în Orientul Mijlociu.

„Niciun american nu a fost rănit în atacurile de noaptea trecută”, a declarat Trump la Casa Albă. Iranul „pare să dea înapoi” după loviturile aeriene din Irak care nu s-au soldat cu nicio victimă americană, şi-a exprimat miercuri satisfacţia preşedintele american Donald Trump, înconjurat de înalţi responsabili ai guvernului şi ai Pentagonului.

Liderul american a spus că naţiunea ar trebui să fie recunoscătoare pentru că niciun american nu a fost rănit în tirurile iraniene cu rachete asupra celor două baze militare din Irak.

„Drept răspuns la agresiunea iraniană, SUA vor impune imediat sancţiuni economice adiţionale împotriva regimului iranian”, a mai spus Trump.

Cu acelaşi prilej, el a făcut apel la europeni să iasă din acordul nuclear încheiat cu Iranul în 2015 şi a cerut NATO să se implice „mult mai mult” în Orientul Mijlociu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here