Mii de suporteri infectați cu COVID după meciurile de la Euro 2020

Scotland Football fans are seen celebrating before the match. Football fans supporting Scotland arrived in London today prior to the UEFA football match between England and Scotland at Wembley tomorrow. Supporters are seen in various locations in London and most of them are heavily drunk.,Image: 616279721, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Potrivit estimărilor autorităților locale de sănătate din Public Health Scotland (PHS), în ultimele două săptămâni 1.991 de suporteri scoțieni au ieșit pozitivi la COVID, după ce au participat la meciurile Scoției de la Campionatele Europene, fiind prezenți pe stadion, sau la evenimente colective, potrivit Ansa.it.

Două treimi dintre cei infectați (1.294) s-au aflat la Londra în timpul meciului Anglia-Scoția: 397 au fost pe stadionul Wembley, iar restul au participat la vizionări colective și au sărbătorit pe străzi și în cluburi, relatează Rador.

Aproximativ 100 au participat la meciurile echipei naționale scoțiene împotriva Croației și Cehiei pe stadionul Hampden Park din Glasgow.

Și alte ţări sunt îngrijorate de nerespectarea condiţiilor de siguranţă la meciurile Euro 2020. Spre exemplu, autorităţile de la Copenhaga au decis să testeze 4.000 de persoane care au participa la meciul cu Belgia, după descoperirea a trei cazuri de infectări cu tulpina Delta.

La rândul lor, autorităţile din Finlanda au luat măsuri fără precedent. Au decis să testeze toţi suporterii care se întorc de la meciurile din Sankt Petersburg. Așa au fost testaţi pozitiv peste 100 de fani care au participat la meciurile de acolo. Totodată, vor fi testate și toate persoanele care au intrat în contact cu cei confirmați pozitiv la Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here