Ministerul Apărării de la Beijing: China este dispusă să colaboreze cu armata rusă în mai multe domenii

China a anunţat joi că armata sa este dispusă să colaboreze cu armata rusă pentru a consolida comunicarea şi coordonarea strategică, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, informează Reuters, citată de News.ro.

Cele două ţări vor conlucra pentru a pune în aplicare iniţiativele de securitate globală, a declarat Tan Kefei, purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, într-o conferinţă de presă.

Tan a precizat că cele două ţări vor aprofunda „încrederea militară” şi vor proteja împreună „echitatea şi justiţia internaţională”.

De asemenea, vor organiza în continuare patrule maritime şi aeriene comune şi exerciţii comune, a mai spus Tan.

Anunţul intervine în condiţiile în care liderul Chinei, Xi Jinping, a vizitat recent Rusia şi s-a întâlnit cu Vladimir Putin, o vizită denunţată la Washington, care se teme că Beijingul ar fi tentat să ajute militar Rusia în războiul din Ucraina, în ciuda aurei de promotoare a păcii de care China încearcă să se înconjoare.

Mărturiile românului care a ispăşit o condamnare în China: „Avea 12 metri pătraţi cuşca în care am stat. Eram 12 persoane”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here