Ministerul Sănătăţii cere CNAS să verifice toate decontările făcute către Spitalul Judeţean Ilfov, după suspiciunile de fraudă

Foto: Inquam Photos/George Călin

Ministerul Sănătăţii a cerut, miercuri, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să verifice toate decontările făcute către Spitalul Judeţean Ilfov, după suspiciunile privind posibile fraude la decontare. Ministrul Victor Costache anunţă ”toleranţă zero” faţă de acest fenomen şi aşteaptă concluziile procurorilor pentru a lua măsuri.

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că solicită, în regim de urgenţă, conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate demararea unei verificări a tuturor decontărilor făcute către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.

“Este regretabil că astfel de practici încă se mai întâlnesc în sistemul medical din România. Ca ministru sunt indignat şi anunţ toleranţă zero fata de acest fenomen. Aşteptăm ca procurorii să-şi spună cuvântul, iar după aceea, noi, împreună cu noua echipă de la Casă, vom acţiona în consecinţă. Până atunci vom gândi un plan de acţiune pentru a preveni astfel de situaţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Poliţiştii din Capitală au făcut, miercuri, o percheziţie la Spitalul Judeţean Ilfov, într-un dosar de fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual în care angajaţi ai unităţii medicale sunt suspectaţi că au întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi, serviciile fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here