Ministru ucrainean, despre Bahmut: „O dinamică pozitivă”. „E prematur să tragem concluzii”

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a afirmat, marţi, la televiziunea naţională, că ”este prematur” să se tragă concluzii cu privire la dinamica luptelor din Bahmut, deoarece luptele pentru controlul oraşului din estul ţării sunt încă în toi, transmite CNN, preluat de News.ro.

Forţele ruseşti desfăşoară operaţiuni ofensive de-a lungul frontului de est şi încearcă să avanseze în mai multe direcţii, a declarat Maliar.

„Luptele continuă în apropiere de Kreminna, Bilohorivka şi Spirne. Bineînţeles, Bahmut este epicentrul. Inamicul încearcă să captureze oraşul din mai multe direcţii şi să îl încercuiască”, a declarat ea.

Forţele ruse au avut „unele succese minore”, dar armata ucraineană a avut „succese semnificative”, deşi ea a refuzat să intre în detalii.

„Există o dinamică pozitivă”, a adăugat ministrul.

„Când există bătălii, trebuie să înţelegem că ambele părţi se mişcă. Şi este prematur să tragem concluzii … Acesta este un proces. Bătăliile pentru oraşul [Bahmut] nu s-au încheiat şi, prin urmare, pot avea o dinamică diferită – pozitivă şi negativă, iar noi ar trebui să o luăm ca atare, deoarece armata ucraineană face absolut tot ce poate pentru a împiedica realizarea planurilor inamicului”, a mai spus ministrul ucrainean.

Comandamentul militar suprem al Ucrainei este în unanimitate în favoarea apărării sectorului din estul Ucrainei, inclusiv a oraşului asediat Bahmut, pentru a provoca pierderi maxime inamicului, a anunţat marţi seara preşedintele Volodimir Zelenski, care le-a spus compatrioţilor că „tăria forţelor de apărare şi de securitate se află în puterea poporului”.

Radar de 40 de milioane de euro, cumpărat de UE pentru Republica Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here