Ministrul de Interne, după ce adjunctul Poliției Capitalei a fost surprins la Hanul lui Manuc: S-a dispus deja declanşarea cercetării prealabile, sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la lege

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, sâmbătă, că a dispus declanșarea cercetării prealabile față de adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, care se afla printre cele 27 de persoane găsite de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, încălcând restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Într-o postare pe Facebook, ministrul de Interne a scris că nu tolerează nicio abatere de la lege, indiferent de calitatea persoanelor implicate.

Din informaţiile pe care le deţin în acest moment, în cazul menţionat, s-a dispus deja declanşarea cercetării prealabile faţă de ofiţerul respectiv, pentru a se stabili existenţa sau inexistenţa unei abateri disciplinare şi a vinovăţiei sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de poliţist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este şi desemnat, la nivelul Poliţiei Capitalei, să coordoneze activităţile specifice de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, a scris Bode pe Facebook.

Ministrul de Interne a precizat că nu tolerează ”nicio abatere de la lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri”.

Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de lege! Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deţine mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forţele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de poliţişti, jandarmi, pompieri sau poliţişti de frontieră, să reflecte calităţile şi adevărata valoare a personalului. Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toţi”, a mai scris ministrul.

Un număr de 27 de persoane, între care şi adjunctul Poliţiei Capitalei Radu Gavriş, au fost găsite de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, încălcând astfel restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Printre clienţi se afla şi o persoană care trebuia să fie în carantină, în judeţul Călăraşi. Poliţiştii au amendat 25 de clienţi, dar şi pe reprezentanţii localului, potrivit News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here