Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va trimite contractul autostrăzii Ploiești-Brașov către Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) pentru a fi semnat. Drumul de mare viteză ar urma să fie realizat în parteneriat public-privat de un consorțiu turco-chinez, de asocierea China Communications Construction Company – Makyol Insaat Sanayi Turizm, în parteneriat public-privat.

Răzvan Cuc: „Am avut o întâlnire cu Ghizdeanu, Bogdan Pascu şi cu alţii de la Autostrăzi, împreună cu un consorţiu care a participat la Ploieşti – Braşov. Sunt foarte fericit să anunţ că firma respectivă şi Comisia de Prognoză au ajuns la un consens. Săptămâna viitoare vor livra contractul pentru demararea proiectului Ploieşti – Braşov. Acest contract trebuie aprobat şi prin HG. Lăsăm totul servit pe tavă viitorului Guvern”.

Potrivit Agerpres, ministrul Cuc a explicat că bugetul de stat nu va fi grevat de cheltuieli, pentru că o parte de 75% din suma acestui obiectiv va fi adusă de partenerul privat, iar cele două firme au experienţă şi „au construit astfel de obiective respectându-şi termenii”. Răzvan Cuc a spus încă de sâmbătă pentru Europa Liberă că ar fi putut să facă încă 100 de km de autostradă, dar că nu mai are timp.

Vorbind despre termenele depășite pentru construcția acestei bucăți din culoarul Pan-European IV, pe care România s-a angajat să-l termine demult, Cuc a precizat că inițial contractul cu cei doi parteneri urma să fie semnat pe 26 septembrie, dar că „s-a prelungit la rugămintea celor două firme până pe 16 octombrie, ele dându-ne asigurări că vor transmite contractul final pentru autostrada Ploieşti-Braşov. Aşa s-a şi întâmplat. Săptămâna viitoare va fi livrat contractul şi eu sper să fie semnat cât mai curând. Este un proiect de care toată lumea are nevoie şi este un proiect tangibil, în condiţiile în care experienţa celor două firme, atât a celei din China, cât şi a celei din Turcia este foarte mare”.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here