Ministrul Energiei vrea „curățenie” în personalul de la Complexul Energetic Hunedoara: Mi-au venit tot felul de informații că sunt persoane angajate fictiv acolo

Inquam Photos / Ruxandra Nitescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că a primit informaţii, chiar din rândul minerilor, că sunt persoane care sunt angajate acolo, dar care, practic, nu lucrează în mină şi „care sunt angajate cumva fictiv”. El a susţinut că se doreşte ca din Complexul Energetic Hunedoara să se formeze două societăţi, una a administraţiei locale şi cealaltă a Ministerului Energiei, şi că „trebuie curăţată compania de asemenea practici”.

Ministrul Virgil Popescu a declarat, răspunzând unei întrebări, că nu a avut informaţii că evenimentele din Valea Jiului ar fi putut duce la repetarea scenelor de la Mineriade.

El a spus că politicienii care au mers în Valea Jiului nu s-au dus să rezolve problema, iar spiritele s-au încins.

„Mâine (marţi – n.r.) am o întâlnire cu cei de la Mintia, cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele de la Mintia, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia, în aşa fel încât să reuşim să punem din această societate plină de datorii, Complexul Energetic Hunedoara, care practic a fost falimentată cu bună ştiinţă de cei de la PSD, să reuşim să facem două societăţi care să fie viabile, una a administraţiei locale şi una în continuare a Ministerului Energiei”, a explicat el, la Digi 24.

Virgil Popescu a spus că procedura este realizabilă, dar „birocraţia juridică din timpul procedurii de insolvenţă a făcut să dureze procesul atât de mult”.

El a adăugat că din extracţia de cărbune nu se pot acoperi toate cheltuielile, arătând că două mine sunt în procedură de închidere, iar două sunt mine viabile.

„Cele două mine în procedură de închidere dorim să le închidem în siguranţă şi, după părerea mea, s-a negociat prost această închidere şi a trebuit prelungită pentru a putea pune în siguranţă. Există un risc de autoaprindere a cărbunelui din interiorul acestor mine şi trebuie să preîntâmpinăm acest lucru”, a susţinut Popescu.

Ministrul Energiei a afirmat că trebuie făcută o analiză serioasă şi nu poate spune în acest moment câţi dintre actualii angajaţi vor continua să îşi găsescă un loc de muncă în cele două societăţi.

„Şi în urma acestui protest (…), chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informaţii că există persoane care sunt angajate şi care practic nu lucrează în mină şi care sunt angajate cumva fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, trebuie rezolvate şi trebuie curăţată compania de asemenea practici, pentru a putea pune pe o bază solidă”, a afirmat Virgil Popescu.

1 COMENTARIU

  1. BRAVO,DLE MINISTRU,DE 3 ORI BRAVO!!Asta asteptam demult-cam de 30 ani!!!-sa se duca cineva la sursa si sa afle CINE se afla in spatele acestor „greve spontane”,mai ales ca pana acum,in epocile iliescu-nastase-ponta-dragnea,nu s-au declansat greve pe nicaieri,dara-mi-te in aceasta zona,creata special pentru impiedicarea reformelor in economie si in restul societatii!!Dar asteptam si de la cineva din presa sa afle cate ceva despre diversionistii angajati in sindicate,in posturi de manageri,care,cand se doreste o reforma,o investitie -ceva,taman atunci ies” la suprafata”,iar in restul timpului stau „in subteran”….taman invers,nu?😮😯😐😕…😠!!!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here