Ministrul german al Economiei: UE va ajunge la un consens în câteva zile cu privire la un embargo asupra importurilor de petrol ruseşti

Uniunea Europeană va ajunge la un consens cu privire la un embargo asupra importurilor de petrol ruseşti ”în câteva zile”, a declarat, luni, ministrul german al Economiei, Robert Habeck. El a mai subliniat că impunerea unui plafon la preţul petrolului la nivel mondial ar afecta „cufărul de război” al Rusiei, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

”Vom ajunge la un consens în câteva zile”, a spus Robert Habeck pentru televiziunea germană ZDF, când a fost întrebat despre un embargo petrolier aplicat de Uniunea Europeană ca măsură de retorsiune în urma invaziei ruse în Ucraina.

El a avertizat, însă, că un embargo nu va slăbi automat Kremlinul. Creşterea preţurilor petrolului la nivel mondial după ce Statele Unite au anunţat un embargo asupra petrolului rusesc a permis Moscovei să îşi rotunjească veniturile, deşi exportă volume mai mici.

Prin urmare, Comisia Europeană şi Statele Unite sunt în curs de elaborare a unei propuneri de a plafona preţurile la nivel mondial, în loc să plătească ”orice preţ” în schimbul petrolului, a mai spus Habeck.

”Este evident o măsură neobişnuită, dar acestea sunt vremuri neobişnuite”, a evocat el.

”Această cale funcţionează numai dacă mai multe ţări susţin propunerea, iar acest lucru se dovedeşte a fi punctul sensibil”, a mai menţionat Habeck.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here