Ministrul iranian de externe l-a sunat pe Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi omologul său iranian Hossein Amirabdollahian au remarcat duminică faptul că escaladarea situaţiei şi „actele provocatoare” ar putea creşte tensiunea în Orientul Mijlociu, a anunţat Ministerul rus de Externe.

„S-a remarcat faptul că o nouă escaladare a tensiunilor în regiune şi noi acţiuni provocatoare periculoase ar putea duce la o creştere a tensiunilor în Orientul Mijlociu”, a declarat ministerul rus făcând rezumatul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o cei doi miniştri, potrivit News.ro.

Comunicatul precizează că ministrul iranian de externe a fost cel care l-a sunat pe Serghei Lavrov.

„Prevenirea unor astfel de scenarii şi înlăturarea motivelor primare ale acestora trebuie să fie o chestiune prioritară pentru Consiliul de Securitate al ONU”, se arată în comunicatul Moscovei.

Convorbirea dintre cei doi miniştri intervine după ce riscul de escaladare în regiune a crescut, ca urmare a atacului fără precedent din partea Iranului asupra Israelului, care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Ministrul iranian de externe l-a informat pe omologul său rus cu privire la măsurile luate de Teheran ca răspuns la atacul aerian israelian asupra secţiei consulare a ambasadei iraniene din Damasc la 1 aprilie, care s-a soldat cu moartea unor oficiali iranieni”, precizează comunicatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here