Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, vineri, la bilanţul activităţii DIICOT pe 2020, că grupurile infracţionale ”trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”, informează Agerpres.

„Trebuie să lucrăm la blocarea fluxurilor de bani şi apoi la recuperarea prejudiciilor şi produsului din infracţiuni, deoarece grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”, a afirmat Stelian Ion, citat într-un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Justiţiei.

De asemenea, a arătat ministrul, o foarte bună măsură o reprezintă constituirea structurii de combatere a traficului de persoane, „un flagel care s-a extins în ultimii ani şi care trebuie combătut cu toate mijloacele disponibile”.

„Abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar şi de trafic de droguri şi criminalitate informatică trebuie să aibă în vedere şi componenta de spălare a banilor, fiind o continuare firească a activităţii unor grupări criminale care obţin venituri din aceste infracţiuni”, a adăugat Stelian Ion.

Ministrul a recomandat ca spălarea banilor să fie prevăzută ca prioritate operaţională, arătând că infractorii români şi grupările din care fac parte, care acţionează în spaţiul european şi nu numai, trimit bani în ţară pentru a fi „spălaţi”.

„Toţi aceşti bani şi bunurile care sunt achiziţionate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare şi, ulterior, de confiscare”, a menţionat ministrul. 

1 COMENTARIU

  1. Multa vorbarie goala si putine realizari,la acesti useristi ..deocamdata DNAul cauta prin stufaris plevusti,in general de la liberali,ca rechinii pesede si pmp sunt ….departe si nu se deranjeaza onor procurorii sa-i cheme la „interviuri”..poate se vor misca mai repede daca le raman sporurile si salariile speciale?? Valiza lui dragnev,o fi la DNA,dar dosarul,ce se intampla cu dosarul?S-o fi pierdut in hatisul de dosare „uitate” sub cheie ,acolo,la DNA…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here