Ministrul Virgil Popescu: USR, vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc!

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat marţi, la dezbaterea moţiunii simple, că în timp ce la Bucureşti USR mimează grija faţă de sectorul energetic românesc, la Strasbourg, săptămâna viitoare vor fi supuse la vot Directiva RED 3 regenerabile împreună cu două amendamente nefavorabile energiei hidro din România, iar cel mai activ susţinător al acestora este Nicolae Ştefănuţă, europarlamentar USR. USR, vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc, a spus ministrul Energiei în plen, transmite News.ro.

”În timp ce la Bucureşti USR mimează grija faţă de sectorul energetic românesc, la Strasbourg, săptămâna viitoare vor fi supuse la vot Directiva RED 3 regenerabile împreună cu două amendamente nefavorabile energiei hidro din România, iar cel mai activ susţinător al acestora este Nicolae Ştefănuţă.  Atât de dramatică este situaţia, încât am primit mesaje din partea reprezentanţilor în Parlamentul European al unei alte ţări aliate, pentru a ne asigura că interesele meschine ale USR nu pun în pericol întreaga arhitectură energetică europeană.  Deci, la Bruxelles aleşii pe listele USR sabotează pe faţă România! Haideţi să vedem ce fac şi în România”, a spus ministrul Energiei în plen.
Virgil Popescu a acuzat: ”Este acelaşi joc pe care l-au făcut mereu: au sabotat investiţiile hidro din Valea Jiului, pentru că Dacian Cioloş avea nevoie de multe zone protejate, au sabotat Cariera Roşia pentru că era campanie internă în plină criză energetică şi acum sabotează România pentru că se ceartă dl Cioloş cu dl Drulă. Trebuie să fii inconştient să sabotezi producţia de cărbune în această iarnă”.
”USR, vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc şi vă cer să luaţi măsuri împotriva dlui Ştefănuţă şi a tuturor europarlamentarilor USR care se opun energiei hidro în România şi Europa! Totul trebuie să aibă o limită!
Nu poţi, din dragoste pentru propria imagine, să arunci în aer o ţară întreagă. Aşa aţi făcut tot timpul, stimaţi userişti, şi pentru asta vă va judeca o ţară întreagă, inclusiv cei care v-au votat”, a spus Virgil Popescu.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here