Minut de reculegere în Liga Campionilor şi Europa League, trei zile de doliu naţional în Argentina, după moartea lui Maradona

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu după moartea lui Diego Armando Maradona, scrie EFE.

În urma morţii lui Diego Armando Maradona, preşedintele va decreta trei zile de doliu naţional, de astăzi„, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei Argentinei.

La scurt timp, preşedintele ţării şi-a exprimat, pe contul său de Twitter, recunoştinţa faţă de tot ce a făcut Diego Maradona pentru ţara sa de-a lungul anilor şi pentru ”fericirea” pe care acesta a adus-o în inimile argentinienilor.

‘Ne-ai dus în vârful lumii. Ne-ai făcut extrem de fericiţi. Ai fost cel mai bun. Mulţumesc că ai existat, Diego. Ne va fi dor de tine toată viaţa ‘, a scris Alberto Fernandez, care a publicat şi o fotografie în care se îmbrăţişează cu fostul fotbalist. ”Am simţit că suntem cei mai puternici din lume împreună cu Diego. Este o pierdere teribilă”, a adăugat preşedintele.

La rândul său, fostul preşedinte al statului, actual vicepreşedinte, Cristina Fernandez de Kirchner, şi-a exprimat tristeţea faţă de moartea marelui fotbalist argentinian. ”Multă tristeţe … Multă. La revedere Diego, te iubim foarte mult. O îmbrăţişare mare pentru rude şi pentru cei dragi”, a scris Cristina Fernandez de Kirchner pe contul său de Twitter.

Minut de reculegere în Liga Campionilor şi Europa League, în memoria lui Diego Maradona

Un minut de reculegere va fi ţinut miercuri şi joi seara, înainte de ”toate meciurile” din Liga Campionilor şi Europa League, în memoria fostei glorii Diego Maradona decedat miercuri, la vârsta de 60 de ani, scrie AFP.

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, a anunţat agentul şi prietenul său, Matias Morla, potrivit EFE.

„A murit Diego”, a declarat, pentru EFE, Sebastian Sanchi, purtătorul de cuvânt al celui care a fost marele artizan al câştigării Cupei Mondiale 1986 de către Argentina.

În jurul orei locale 13:00 (16:00 GMT) unele media locale au informat că Maradona a suferit un stop cardiac la domiciliul său din provincia de Buenos Aires şi că cel puţin patru ambulanţe se îndreaptă spre locuinţa sa.

Decesul a fost anunţat puţin mai târziu de canalul Todo Noticias, care a asigurat că a vorbit cu Matias Morla, agentul şi prietenul lui Maradona. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here