Mircea Badea, vizat de o anchetă penală. Cum îi jignea și amenința, la Gâdea, pe cei din Piața Victoriei

Poliția a cerut, zilele trecute, Antenei 3 să predea înregistrarea unei ediții a emisiunii moderate de directorul postului, Mihai Gâdea. Asta, în contextul în care procurorii au început urmărirea penală in rem într-un dosar de „Instigare Publică”, în care este cercetată prestația lui Mircea Badea în emisiunea prezentată de Mihai Gâdea, la Antena 3. E vorba de o emisiune care a avut loc în seara de 4 iulie 2018, în care Mircea Badea este acuzat că a instigat telespectatorii să-i calce cu mașina pe protestatarii din Piața Victoriei.

„În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderată de către Gâdea Emanuel și difuzată în data de 04.07.2018 de către postul de televiziune Antena 3, numitul Badea Mircea a avut o intervenție prin care se declara nemulțumit că mai mulți cetățeni au protestat în Piața Victoriei, acesta îndemnând publicul emisiunii să săvârșească infracțiuni contra vieții împotriva celor care protestează în Piața Victoriei, respectiv să-i calce cu autoturismul”.

Solicitarea scrisă a procurorilor a fost postată, joi, de Mircea Badea pe pagina sa de Facebook.

Contextul politic în care a avut loc emisiunea era unul tensionat de încercările PSD-ALDE de a acapara justiția. Antena 3 a jucat un rol important în propagarea tezelor puterii în materie de justiție și s-a profilat ca un post critic la adresa protestatarilor din Piața Victoriei, care s-au opus modificărilor la legile justiției.

În perioada respectivă, derapajele nu au fost puține în platourile Antenei 3.

În emisiune, Mircea Badea i-a catalogat pe protestatari drept „zombi”, „trei speriați” care stau cu „băsănăul pe asfalt” și care blochează Piața Victoriei. „Vreau să-i văd la pușcărie, tată”, mai spunea Mircea Badea, pe motiv că protestatarii blocau drumul, iar acest lucru e faptă penală.

Una dintre declarațiile făcute de BAdea la emisiunea lui Gâdea a fost următoarea: „Luați-vă băsănaiele de pe asfalt și marș dracu! Și dacă instituțiile statului nu-și fac treaba, bă s-ar putea ca la un moment dat s-o facem noi în locul lor. Că ca mine sunt mulți. (…) Acuma, eu nu vreau să spun ce fac, dar scrie tot în codul…, deci scrie… că eu n-am o problemă dacă sunt conducător auto și cetățeni traversează prin locu nepermis”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here