Război hibrid, dus prin televiziunile lui Voiculescu? SUA au dus virusul în Wuhan. România raționalizează mâncarea

Foto: Xinhua

Posturile controlate de familia lui Dan Voiculescu preiau într-o veselie tezele propagandistice de inspirație rusă sau chineză. Zilele trecute, înaintea decretului de instalare a stării de urgență, Antena 3 a anunțat raționalizarea alimentelor, razii prin casele oamenilor ori interzicerea circulației.

Acum, site-ul Antenei 1 oferă spații generoase teoriei conspirației potrivit căreia militarii americani bolnavi au dus coronavirusul la Wuhan, epicentrul pandemiei de Covid-19.

„Conform unor declarații ale oficialilor americani interpelați în Congres, Pentagonul a trimis 280 de atleți la Jocurile Mondiale Militare, mulți dintre sportivi fiind internați din cauza unei stranii pneumonii. La Wuhan, România a avut 77 de atleți, ocupând locul 23 în clasamentul pe medalii”, scrie în materialul publicat pe a1.ro, semnalat, pe Facebook, de Adrian Moraru, directorul Institutului pentru Politic Publice.

„Cum poți spune astfel de mizerii? Cum?”, se întreabă acesta, în comentariul care însoțește link-ul către articolul de pe a1.ro.

De altfel, „mizeriile” continuă cu o linie de argumentație și un ton parcă desprins din depeșele dirijate ale presei chineze de stat: „Ceva e straniu! Yankeii sunt bolnavi pe capete, din 280 de oameni iau doar opt medalii: niciuna de aur, trei de argint și cinci de bronz. Atât!” Sau: „Unde a apărut acesta, cum s-a infectat, epidemia a pornit la drum din SUA sau a venit din China, unde fusese adusă tot de către americani? Mai mult, doctorul Zhong Nanshan, șeful Comisiei Naționale de Sănătate din China afirmă, pe 27 februarie, că ”infecția s-a detectat pentru prima dată pe teritorul țării noastre, dar virusul e posibil să nu-și aibă originile în China”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here