Mitropolia Moldovei (Patriarhia Rusă) cere Guvernului de la Chișinău ca vaccinarea anti-coronavirus să fie opțională. Invocă teorii ale conspirației precum 5g și „sistemul antihristic mondial”

Vladimir Plahotniuc și ÎPS Vladimir. Foto: Zdg.md

Teoria conspirației legată de Covid-19 face casă bună cu Mitropolia Moldovei. Instituția s-a adresat premierului Republicii Moldova, Ion Chicu și Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, semnalându-i că un eventual vaccin anti-coronavirus ar trebui să fie opțională, nu obligatorie.

De asemenea, Mitropolia Moldovei (care aparține de Patriarhia Rusă) face trimitere la diverse teorii ale conspirației apărute în spațiul internațional pe fondul pandemiei globale de Covid-19, teorii atribuite aparatului de propagandă al Kremlinului, cum ar fi introducerea cipurilor prin vaccin, pericolul lui Bill Gates pentru umanitate sau riscul tehnologiilor 5G.

„Este obligatoriu de a enunța ideea că vaccinarea reprezintă un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui. Opinia publică din multe state europene protestează contra obligativității vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le consideră o cale prin care sistemul antihristic mondial dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G”, spune Mitropolia Moldovei, citată de Agora.md.

Totodată, instituția bisericească menționează că „Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță”.

„În Parlamentul Italiei a fost formulat de către o deputată în mod oficial cererea de arestare a infractorului internațional Bill Gates, care este acuzat de faptul că este un criminal împotriva umanității, că a provocat prin vaccinuri moartea a 500.000 de copii în India, că susține ideea de genocid pentru reducerea populației planete. Se consideră că tehnologia 5G în combinație cu anumite vaccinuri administrate în China și Italia au și stat la baza apariției acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă”, se mai spune în adresa către autorități.

Instituțional, viața religioasă din Republica Moldova este împărțită între Mitropolia Moldovei, susținută masiv politic și financiar de Patriarhia Rusă, și Mitropolia Basarabiei, care luptă pentru menținerea identității românești în Republica Moldova.

Anterior, Mitropolia Moldovei  a declarat că își asumă „dreptul canonic și moral” de a-i exclude de la pomenirea în rugăciunile Bisericii pe premierul Ion Chicu și alți membri ai unor instituții guvernamentale în cazul în care aceștia nu-și vor revizui deciziile care interzic practicarea cultului religios în interiorul lăcașului de cult până cel puțin la 30 iunie.

În 2016, The New York Times a dedicat o analiză modului în care Kremlinul folosește în scopuri geopolitice instituțiile bisericești pentru a pune presiune pe fostele state sovietice. În cazul Republicii Moldova, este menţionat ÎPS Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove.

The New York Times scria şi despre frontul comun dintre sutanele Rusiei şi pionii ei politici din Republica Moldova, cum ar fi președintele Igor Dodon.

Nici episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel nu era omis în analiză. Despre episcop, publicaţia newyorkeză nota: „În avangarda cauzei anti-europene în Moldova a fost şi Marchel Mihăescu, episcopul ortodox din Bălţi, care a fost numit în postul pe care îl ocupă de către patriarhul Moscovei”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here