Monumentul Secuilor Martiri din Tg. Mureș a fost vopsit de persoane necunoscute în culorile steagului tricolor. Reacția lui Kelemen Hunor

Sursa foto: wikipedia

Monumentul Secuilor Martiri din Tg. Mureș a fost vandalizat de persoane necunoscute. Acestea au vopsit monumentul cu culorile steagului tricolor, anunță Mediafax.

Primarul orașului Tg.Mureș, Soós Zoltán, a anunțat că monumentul a fost vandalizat și le-a cerut cetățenilor să nu răspundă provocărilor.

Cu puțin timp în urmă am aflat că autori necunoscuți au vandalizat Monumentul Secuilor Martiri. Târgumureşenii nu mai pot fi divizați, deşi unii nu renunță. Să nu ne lăsăm păcăliți de cei care ne vor răul. Oraşul nostru se poate dezvolta doar dacă nu lăsăm loc provocărilor pe bază etnică”, a anunțat primarul Soós Zoltán pe Facebook.

Monumentul Secuilor Martiri a fost inaugurat în 1875 pentru a aduce omagiu revoluționarilor complotului anti-habsburgic executați în 1854. Monumentul a devenit de-a lungul timpului unul din reperele orașului Tg.Mureș.

content-image

UDMR reclamă, vineri seară, vandalizarea Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş şi a transmis că este păcat că se încearcă din nou crearea unui conflict între comunităţile române şi maghiare. UDMR şi vicepremierul Kelemen Hunor fac apel la calm.

La rândul său, primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, a transmis că oraşul se poate dezvolta doar dacă nu se lasă loc provocărilor etnice. ”Să nu ne lăsăm păcăliți de cei care ne vor răul”, a transmis primarul, potrivit news.ro.

UDMR şi Kelemen Hunor au reclamat, vineri seară, vandalizarea Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş.

”Evident că nu tuturor le-a plăcut asta”, a transmis UDMR, adăugând că este păcat că se încearcă din nou crearea unui conflict între comunităţile române şi maghiare.

”UDMR condamnă toate manifestările extreme”, a mai transmis formaţiunea, anunţând că a depus o plângere la Poliţie şi făcând apel la calm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here