Moscova recunoaște că guvernul PSRM-ACUM a fost o mare țeapă: „Mă mir că a rezistat șase luni”

Dmitri Kozak, autorul vechiului plan de federalizare al Republicii Moldova și actual responsabil al Kremlinului pentru această țară, a spus că guvernul Maia Sandu nu era făcut să reziste. Vicepremierul rus a făcut această declarație după o întâlnire cu noul șef al Guvernului de la Chișinău, Ion Chicu, fostul consilier al lui Dodon.

„A existat o situație când a trebuit să luăm urgent o decizie pentru a depăși criza politică profundă din Republica Moldova. Am propus soluția unei coaliții care să decriminalizeze țara, să creeze condițiile pentru noi alegeri. Știam că o asemenea coaliție nu poate să dăinuie. Sunt surprins că a rezistat aproape șase luni” a spus Dmitri Kozak, potrivit TASS.

Image result for dmitry kozak
Dmitri Kozak

Oficialul de la Moscova, unul dintre nașii vechii coaliții PSRM-ACUM, a negat că Rusia s-ar fi coordonat cu UE și SUA pentru formarea guvernului Maia Sandu, așa cum se credea. „Nu a fost nicio asemenea cooperare sau interacțiune în legătură cu formarea guvernului Republicii Moldova” a spus el.

Dmitri Kozak, în timpul întâlnirii cu premierul moldovean Ion Chicu, a spus că Moscova nu trage sforile nimănui din Republica Moldova și a cerut SUA și UE să facă la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here