Rusia sancționează SUA

Rusia a anunţat miercuri că 398 de membri ai Congresului Statelor Unite vor avea interdicţia de a intra pe teritoriul său ca măsură de represalii pentru o decizie similară adoptată de Washington pentru a pedepsi ofensiva rusă în Ucraina, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

„Ca reacţie la un nou val de sancţiuni anti-ruseşti adoptate pe 24 martie de administraţia Biden împotriva a 328 de deputaţi ai Dumei (…) sunt adoptate măsuri punitive împotriva a 398 de membri ai Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite, a declarat diplomaţia rusă într-un comunicat.

În comunicatul de presă sunt publicate numele congresmenilor americani interzişi acum în Rusia „în mod permanent”.

Într-un alt comunicat, ministerul rus de externe informează despre adoptarea, tot ca măsură de represalii, a aceleiaşi interdicţii în cazul a 87 de senatori canadieni ale căror nume sunt, de asemenea, publicate. Pe 24 martie, Ottawa a sancţionat membrii Camerei Superioare a parlamentului rus.

Totodată, ministerul rus de externe a anunţat expulzarea unui diplomat din cadrul ambasadei Cehiei la Moscova, care trebuie să părăsească Rusia până sâmbătă, ca răspuns la o acţiune similară a autorităţilor de la Praga din luna martie.

În ultimele săptămâni, mai multe ţări occidentale au expulzat diplomaţi ruşi în urma ofensivei ruse în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here